Feedback

Статті

Цибулева фарба для яєць

Цибулева фарба для яєцьНайпоширеніший метод забарвлення великодніх яєць - це цибульна шкірка. Даний спосіб вважається одним з найпростіших.
16.01.2014 654

Чому ми фарбуємо яйця на пасху

Чому ми фарбуємо яйця на пасхуІснує дуже багато легенд, які пояснюють, звідки прийшла традиція, фарбувати на Великдень яйця. Згідно з однією з них з'явився цей звичай задовго до народження Ісуса . У Стародавньому Римі народився імператор, надалі він став дуже великим і знаменитим чоловіком. За повір'ям у день, коли народився немовля, курка, що жила при імператорському палаці, знесла яйце червоного кольору. Пізніше в кожен День Народження імператора його піддані фарбували яйця в червоний колір.
16.01.2014 599

Великодні правила

Великодні правилаВеликдень - це найголовніше християнське свято. Він не має точної дати святкування, проте завжди відзначається навесні в період з квітня по травень. У цей день всі християни святкують воскресіння свого рятівника Божого Сина.
16.01.2014 601

Прикмети про пасхальне яйце

Прикмети про пасхальне яйцеВеликдень - це одне з найдавніших свят, з ним пов'язано дуже багато прикмет . Багато хто з цих звичаїв акцентовані на фарбоване яйце. Так, наприклад не можна було викидати у вікно ячную шкаралупу. За повір'ям, протягом усіх пасхальних днів сам Христос разом з усіма своїми апостолами ходить по вулиці в обличчі жебраків. Селяни вважали, що викинута шкаралупа може потрапити в Нього.
16.01.2014 612

Великодній подарунок

Великодній подарунокНа Великдень, як і на будь яке інше свято, прийнято дарувати подарунки. Однак великодні подарунки особливе. На Русі в цей день, в основному дарували один одному фарбовані яйця. Їх дуже часто передаровують один одному, бували такі випадки, що яйце, подароване селянину, в кінцевому рахунку, доходило до царського палацу.
16.01.2014 584

Великодні забобони

Великодні забобониЗ Великоднем пов'язано дуже багато звичаїв. Один з них - це спеціальне привітання. У святковий ранок прийнято вітати всіх знайомих словами Христос воскрес. У відповідь на такі слова треба було обов'язково сказати «Востіну воскрес» . У давнину було прийнято під час такого привітання цілувати один одного. Це було знаком примирення і прощення. До того ж поцілую роблять людей ближче, з'єднуючи не тільки тіла, а й душі, так вважалося у православній церкві.
16.01.2014 645

Як виникли пасхальні яйця

Як виникли пасхальні яйцяФарбовані яйця є обов'язковим атрибутом одного з найсвітліших і радісних християнських свят - світлого Христового Воскресіння, або Пасхи.
16.01.2014 674

Способи фарбування яєць

Способи фарбування яєцьСпособи фарбування яєць. Пофарбування лушпинням, натуральними фарбувальними добавками (чорниця, буряк, морква, цибуля, лимон, шкарлупа воловського горіхі, коріння кукурми, листя кропиви, шпинату, зелені яблука, листя червоної капуст).
16.01.2014 635

Як відсвяткувати Великдень

Як відсвяткувати ВеликденьВеликдень бажано відсвяткувати по православним традиціям: відстояти урочисту нічну службу в церкві, а вранці пригоститися смачною випічкою і яйцями і запросити в гості рідних і друзів.
16.01.2014 538

Фарбування яєць краватками

Фарбування яєць краваткамиФарбування яєць краватками
16.01.2014 624
Найближчі свята

Всі свята в серпні

Інформери на Ваш сайт