Feedback

Статті

Як славити різдво

Як славити різдвоРіздво Христове — одне з найбільш шанованих свят у християнстві. Причому, у католиків воно випадає на 25 грудня, а у православних — на 7 січня. Різниця в 13 днів утворилася в результаті того, що з приходом радянської влади, в Росії був введений григоріанський календар (т.зв. новий стиль літочислення), а вся католицька єпархія, греко-католики і протестанти продовжують дотримуватися юліанського календаря (старого стилю).
06.01.2014 1245

Водохресні гадання

Водохресні гаданняЗа старих часів під час святок-з 7 по 19 січня (від Різдва до Водохреща) - дівчата збиралися, щоб дізнатися, хто їх суджений і чи скоро вони вийдуть заміж. Представляємо вашій увазі сучасний погляд на традиційні святочні ворожіння. Найбільш поширеними хрещенськими ворожіннями можна назвати наступні:
06.01.2014 1551

Сценарій вертепу

Сценарій вертепуСценарій вертепу
06.01.2014 6877

Вертеп: історія, різновиди

Вертеп: історія, різновидиСправжнісінька християнська релігійна містерія, яка твориться в різдвяну ніч. Вертеп (старослав'янське — з ХІ ст. — сад, печера, де, за переказом, народився Христос) — таку назву носить один з перших різновидів релігійного театру в Україні, а згодом і в Росії; переносний театр ляльок, у якому, починаючи із кінця XVІ ст., розігрувалися вистави євангельського змісту.
06.01.2014 2807

Ворожіння на свято Водохреща

Ворожіння на свято ВодохрещаОсь і настав новий рік. Тепер ми чекаємо на Різдво, те свято, яке ніколи не обходиться без традиційних ворожінь. Так ось, найголовніше в ворожіннях - це не промахнутися за часом, тому що справжню правду можна з´ясувати лише в тринадцять святочних ночей - починаючи з різдвяної ночі (з 6 по 7 січня) і до ночі з 18 на 19 січня. Отже, щоб покласти початок усій цій гадальній авантюрі, потрібно зробити ось що: опівночі налити в красиву і об´ємну чашку води, додати в неї білок сирого яйця й поставити отримане в яке-небудь непримітне місце. Причому, заглядати в чашку не можна рівно три години. Тому постарайтеся за цей проміжок часу чимось себе зайняти, але тільки не гадайте.
06.01.2014 1246

Українські традиції Святого Вечора

Українські традиції Святого ВечораЧудові Українські традиції Святого Вечора має наш народ, які мають свої важливі символи. Всі вони надають святу неповторного настрою, особливого духу, урочистості.! Але сьогодні, нажаль, мало хто їх шанує і продовжує пропагувати, плекати у своїх сім’ях. Чи то соромимось, чи не надаємо цьому значення, чи просто не знаємо їх?
06.01.2014 4012

Різдвяна трапеза: традиції, блюда, символіка

Різдвяна трапеза: традиції, блюда, символікаСвятвечір - це переддень Різдва, який в Україні здавна називають Святий вечір. Саме в Святвечір влаштовують урочисте застілля, ритуал якого незмінний протягом довгих століть.
06.01.2014 1113

Як звуть Діда Мороза в різних країнах?

Як звуть Діда Мороза в різних країнах?На новорічних святах Дід Мороз з´явився в кінці XIX століття. Він приходить привітати з Новим роком і Різдвом і, як правило, приносить подарунки. Але звуть його по-різному: Санта-клаус, Пер-Ноель, Юлніссаар, Йиулувана або навіть Кербобо... У США, Канаді, Великобританії і країнах Західної Європи його звуть Санта Клаус. Він одягнений в червону курточку, оторочену білим хутром і в червоних шароварах. На голові − червоний ковпак.
06.01.2014 1296

Історія свята Нового Року

Історія свята Нового РокуСвяткування Нового року у стародавніх народів зазвичай співпадало з початком відродження природи і в основному було приурочене до березня. З березня ж починався новий рік у римлян, до перетворення календаря в 45 році до Різдва Христова Юлієм Цезарем.
Римляни вважали дуже важливим та гарним перший день нового року, тому починали у ньому нові великі справи.
06.01.2014 1485

Зустрічаємо Новий рік з малюком

Зустрічаємо Новий рік з малюкомНапередодні настання Нового року рушайте всією родиною в подорож по центральній частині міста або на Площу. Помилуйтеся красиво вбраними ялинками, деревами, вітринами магазинів. Купіть ялинкові іграшки та інші радісні дрібниці, без яких неможливе новорічне свято. Така прогулянка допоможе вам і дитині зарядитися святковою енергетикою настання Нового року.
06.01.2014 1248
Найближчі свята

Всі свята в серпні

Інформери на Ваш сайт