Feedback

Таксидерміст

30.06.2016 517

Посада таксідерміста необхідна в зоологічних і краєзнавчих музеях. Але частіше таксидерміст працює як індивідуальний підприємець, і виконує замовлення приватних осіб, клубів і ресторанів.
Отже, перед майстром очищений і оброблений шматок шкіри тварини. З чого почати?
Спочатку виготовляється металевий каркас, до якого кріпиться наповнювач майбутнього опудала і приклеюється шкіра. Попередньо для більшої гнучкості шкіри можуть вимочувати в спеціальному розчині.
Далі починається довгий процес. За допомогою глини та інших гнучких матеріалів таксидерміст нарощує суглоби, сухожилля, формує очі, ніздрі, губи та інше. Щоб точно і пропорційно відтворити вигляд тварини, необхідно досконало знати його анатомію. Готове опудало може зберігатися понад 100 років.
У роботі таксідерміста, перш за все, важливо відсутність страху і упередженого ставлення до процесу виготовлення опудал тварин. У майстра повинна бути відмінна дрібна моторика, він повинен бути уважний і акуратний, терплячий і посидючий.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День навколишнього середовища в Україні 2024, в якому знаходиться 21 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: opis





Цікаві статті

  • Геодезист

    Геодезист

    Геодезист - фахівець зі складання карт місцевості. Розраховує різні параметри для опису ... 2794

  • Океанолог

    Океанолог

    Океанолог - учений, який досліджує склад, властивості і будова океанів і морів, а також відбуваються тут фізичні, хімічні та біологічні ... 1092

  • Орнітолог

    Орнітолог

    Орнітолог - фахівець в області зоології, що займається вивченням птахів: їх ембріології, фізіології, географічного поширення та ... 1336

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт