Feedback

Чи можна дарувати ікони?

20.09.2013 3440

Коли і які ікони можна дарувати
Однозначно, дарувати ікони можна, більш щирого подарунка і придумати неможливо. Зазвичай ікони дарують родичам, коханим, служителям храмів, церков і навіть колегам по роботі. Найбільш вдалі події для такого подарунка:
- Дні Народження / Ювілеї;
- Іменини;
- Хрещення дітей;
- Великдень / Різдво Христове та інші церковні свята;
- Вінчання.


На День Народження підходять іменні ікони та ікони-покровителі професії. На Хрещення прийнято дарувати мірну ікону. Ікони, що допомагають в хворобах і бідах, можна підносити без особливого приводу, вони будуть дарувати віру в одужання. Незвичайним і дуже зворушливим подарунком буде служити ікона, написана для всієї родини: для кожного на ній буде зображено свій покровитель. Перед тим, як вибрати ікону, потрібно поцікавитися висвітлена вона.

Не можна дарувати ікони
Для малознайомих людей цей подарунок краще відкласти до більш близького спілкування. А причина криється в тому, що людина просто-напросто може бути атеїстом або прихильником інших віросповідань, і тоді ситуація стане не комфортною.
Звичайно, ікони даруються, в першу чергу, для молитов, а не для прикраси інтер'єру. Тому одержувач подарунка повинен це розуміти.
Для того, щоб подарувати вишиту своїми руками ікону, потрібно спочатку отримати благословення та освятити її в церкві.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Різдво Христове 2023, в якому знаходиться 326 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: Подаруночок





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт