Feedback

Обираємо прикраси з дорогоцінних металів: що варто знати

23.05.2016 1551

Перша ознака якості
На око відрізнити справжнє золото чи срібло від підробки зможе далеко не кожний з нас. Більшість звертає увагу на присутність клейма на виробі. Хоча побачити, що на ньому зображено, важко, та воно заспокоює. На території СНД клеймити золото та срібло почали ще на початку XVII століття. Форма цієї відмітки змінювалася безліч разів. З 1908 по 1927 рік на дорогоцінних металах відбивали зображення жінки в кокошнику, 1927-1958 рр. - голови робітника з молотом, 1958-1993 рр. - п'ятикутну зірку з серпом та молотом всередині, з 1993 року випуску українські виробники мають знак-посвідчення - тризуб. Зараз на клеймі зазначають виробника, шифри інспекції пробірного нагляду та, головне - тризначне цифрове позначення встановленої проби. Наприклад, 275 НП КЮ 3 585°K.
Проби золота
375 проба - у сплаві 38% золота (основна маса срібло і мідь). Колір - від жовтого до червоного, на повітрі стає тьмяним.
500 проба - 50,5% золота, основна маса - срібло та мідь.
585 проба - 58,5% золота у сплаві зі сріблом, міддю, паладієм та нікелем. Відрізняється твердістю, міцністю. Добре піддається обробці, тому широко використовують для виготовлення ювелірних виробів. Коштує близько 500 гривень за грам у виробах.
750 проба - 75% золота в поєднанні зі сріблом, платиною, міддю, паладієм та нікелем. Кольорова гама - від зеленуватого до червоного. Популярна в європейських країнах. Грам цієї проби вартує близько 620 гривень.
958 проба - 96% золота. Сплав м'який і має ненасичений колір, тому мало використовують. Дорожча за інші проби.
999 проба - фактично чисте золото, "червоне". Метал схильний до деформацій, тому не використовують ювеліри. Вартість - найвища.
Проби срібла
925 проба - сьогодні для ювелірних виробів використовують тільки її. Коштує від 30 до 100 гривень за грам. Ціна коливається через те, що основна вартість припадає за роботу.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Міжнародний день ювеліра 2024, в якому знаходиться 64 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: vidido





Цікаві статті

  • Про ювеліра

    Про ювеліра

    Ювелір - фахівець з виготовлення, обробки та художнього оформлення різних прикрас або предметів інтер'єру з використанням дорогоцінних каменів і ... 1486

  • Ювелір

    Ювелір

    Ювелір - фахівець в області ювелірного мистецтва, що займається куванням прикрас і картин за допомогою дорогоцінних металів і ... 1055

  • Обираємо прикраси з дорогоцінних металів: що варто знати

    Обираємо прикраси з дорогоцінних металів: що варто знати

    Незважаючи на те, що наразі українські ринки переповнені біжутерією на будь-який смак, авторитет дорогоцінних металів не меншає. Кількість ювелірних крамниць щороку зростає, а кожна поважна пані маючи зайву копійку, мерщій поповнює домашню скарбничку. Вироби зі ... 1549

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт