Feedback

Історія походження професії бармен

14.01.2014 2825

Кожна професія має свої цікаві особливості. Та, напевно, найцікавішою завжди є історія походження і перших кроків розвитку тієї чи іншої професії. Сьогодні хочемо розказати про зародження професії — бармен.
6 лютого відзначають День бармена. Ця професія виникла у США. У роки, коли мешканці цієї країни захоплювали видобуванням золота. У місцях, де була розповсюджена торгівля, можна було купити все. Господарі, щоби мати більший виторг, розпочали продавати у своїх крамничках випивку. Незабаром приміщення було розподілене на торгову частину і частину для відпочинку. Після умовного поділу з’явились перші бармени, які розливали напої, у тому числі й коктейлі. До речі, батьківщиною останніх також є США.

Наприкінці 19 ст. у світ вийшла перша книга, що містила інформацію про напої, рецепти коктейлів і професійний кодекс бармена. Автор — Джеррі Томас, який також значний період часу освоював саме цю професію.

У Європі робота бармена сприймається не як довгострокова професія. Це швидше — підробіток для отримання готівки, щоби оплатити навчання, а також для отримання досвіду. Саме тому плинність кадрів є нормою для професії бармен. Цікавим є той факт, що у багатьох європейських невеличких містечках барменом працюють пенсіонери: дідусі, які ще зберегли себе у формі, на роботу ходять, щоби отримати живе спілкування, а також кишенькові гроші (останнє — жарт). Саме це приносить власникам закладів більшу кількість клієнтів.

До речі, цікаво й те, що до сьогодні до однієї думки не можуть прийти вчені щодо наголосу слова. Одні кажуть, що треба наголошувати першу частину, щоби акцент падав на бар, інші — на мен, оскільки цю частину вважають головнішою у слові. Саме через це в українські мові слово має два наголоси — ба́рме́н.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Міжнародний день бармена 2024, в якому знаходиться 15 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: new-s.com.ua





Цікаві статті

  • Як здивувати вегетаріанця або вегана: подарунки для душі і для тіла

    Як здивувати вегетаріанця або вегана: подарунки для душі і для тіла

    Пам'ятайте, що вегетаріанці виключили зі свого раціону м'ясні та рибні ... 2071

  • Історія походження професії бармен

    Історія походження професії бармен

    Кожна професія має свої цікаві особливості. Та, напевно, найцікавішою завжди є історія походження і перших кроків розвитку тієї чи іншої професії. Сьогодні хочемо розказати про зародження професії — ... 2823

  • Оригінальна професія бармена

    Оригінальна професія бармена

    Бармен - професія, яка з'явилась понад сто років тому. Назва професії походить від англійського слова "бар", що означає загородка, прилавок, стійка, які відгороджують продавця від покупця. Якщо раніше бари були тільки самостійними підприємствами, то тепер вони невід'ємна ... 1405

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт