Feedback

Як відмітити ювілей на роботі

14.03.2017 1359

Якщо ювіляр — і є бос, то він сам має висловити свою думку про те, який розмах планується для свята, де воно проходитиме і хто буде на нього запрошений. Це, власне, «найслизькіший» момент для організатора, уся подальша організація ювілею на роботі підпорядковується загальним правилам.
1. Визначення місця і виду урочистості (урочиста вечеря, коктейль, дружня вечірка, пікнік або навіть круїз на теплоході).
2. Залежно від цього прикидається кількість учасників, складається приблизний кошторис витрат, затверджується список запрошених.
3. Потім слід зайнятися застіллям, вірніше, усім, що пов’язано з його організацією. Вибрати ресторан або фірму, яка організовує стіл, затвердити меню, порядок подання страв або набір продуктів для пікніка, набір готових страв для шведського столу, подумати про коктейлі, кількість змін страв, тривалість самого застілля.
4. Оформлення залу обговорюється після того, як обрано вид сценарію. Як правило, ювілей або день народження відзначається в традиційній манері, але можливий і незвичайний сценарій — «політ на Місяць», поїздка на теплоході або свято у вигляді циркової вистави. Можливий також пікнік або похід.
5. Для деяких видів сценаріїв необхідне залучення професіоналів, традиційний же банкет може обійтися і без них. Хоча залишається питання залучення ведучого або тамади, обслуговування столів і музичного супроводу. Усі ці ланки повинні працювати злагоджено, тому сценарій затверджується і допрацьовується за участю усіх організаторів.
6. Послідовність проведення свята. Починається урочистість з прибуття гостей, про яких слід потурбуватися, — прийняти верхній одяг, надати місце і час для причепурювання пані, дати можливість гостям познайомитися один з одним або представити їх, показати їх місця за столом (допоможуть картки і адміністратор залу). В цей час, щоб тим, хто приїхав раніше, не було нудно, слід подати коктейлі і забезпечити неголосний музичний супровід. Плакати, покажчики, повітряні кульки з написами допоможуть організувати гостей і «увійти» до потрібного настрою свята. Допоможе і програмка вечора, і меню, які нададуть упевненості усім гостям і підготують їх до основного дійства.
7. Коли зберуться гості, слід обов’язково запросити усіх за столи в потрібний момент.
8. Починає банкет тамада, ведучий або організатор. У вступній промові має прозвучати вдячність всім, хто прийшов, оголошення приводу свята, потім слово надається винуватцеві урочистості.
9. Промову ювілярові краще написати заздалегідь, проте завжди слід залишати місце для експромту та імпровізації. Ювіляр говорить перший тост.
10. Після цього починається основна програма. Через кожні три-чотири тости має щось відбуватися — або номер програми із запрошеними артистами, або танці. В цей час оновлюється сервіровка. Приблизно через годину після початку урочистості можна починати проводити конкурси та ігри, оскільки до цього часу усі вже готові веселитися.
11. Не слід забувати і про те, що завжди деяка кількість гостей не бере участі в танцях та іграх, а дехто просто хоче поговорити один з одним. Гостям буде зручно, якщо на святі знайдеться місце і для тих, хто просто хоче посидіти і поспілкуватися в невимушеній обстановці.
12. У залі акустика має бути налагоджена так, щоб люди чули одне одного. До того ж ви ризикуєте «оглушити» людей занадто гучною музикою і занадто швидкою динамікою дійства. Завдання ведучого — слідкувати за цим.
13. Спиртного має бути не багато і не мало. Хоча горілка — наш національний напій, проте все ж більша кількість людей віддає перевагу іншим напоям. Не примушуйте дам пити неблагородні напої, якщо вони цього не бажають, нехай будуть і вино, і легкі коктейлі, і мінеральна вода, соки для тих, хто не п’є, але не хоче це афішувати.
14. Друга половина свята — цей час основних веселощів, коли відбувається усе найцікавіше. Виступи артистів, конкурси, ігри, вікторини — усе це має завершуватися запрошеннями до столу. Поступово ви побачите, що гості помалу втомилися. Настає час для кави, чаю і торта.
15. І, нарешті, гостей, які роз’їжджаються, слід проводити. Це іноді буває складно, тому треба заздалегідь потурбуватися про транспорт. Якщо ви — організатор, попіклуйтеся і про винуватця урочистості — адже це його свято, і воно має бути святом до кінця. Не кидайте ювіляра напризволяще!

Пропонуємо Вам переглянути розділ День робітників слідчих органів 2024, в якому знаходиться 55 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: korporativus





Цікаві статті

  • Як привітати колегу на роботі?

    Як привітати колегу на роботі?

    Як привітати товариша по службі з днем народження? Організатор або винуватець урочистості часто стикається з ризиком накликати на себе немилість начальства за пусту витрату робочого ... 1720

  • Як відмітити ювілей на роботі

    Як відмітити ювілей на роботі

    Святкування ювілеїв у робочому колективі завжди пов’язане з тим, яку роль в колективі грає ювіляр, яку він обіймає посаду, і як бос, в принципі, ставиться до таких ... 1357

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт