Feedback

Коли діти йдуть до школи в різних країнах

31.08.2016 1827

Наприклад, в Японії навчальний рік починається у квітні, а закінчується в березні. У США діти сідають за парти і наприкінці липня, і в серпні, й у вересні, адже кожен освітній округ сам визначається з цією датою. В Австралії перший дзвінок лунає в лютому. Разом із нами зустрічають День знань 1 вересня Китай, Чехія, Білорусь, країни Балтики, Ізраїль і ще кілька десятків країн.

Першокласники Німеччини приходять до школи в середині жовтня, але не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом. Цій традиції майже 150 років. Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, куди батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі. Вже сидячи за партами, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим його наповнили батьки.

У Канаді 1 вересня діти не йдуть до школи – вони святкують разом з батьками останні дні літа. Перший понеділок вересня називається Днем Праці – Labor Day – і вважається офіційним закриттям літнього сезону. А навчання стартує наступного дня – у перший вівторок вересня.

Іспанські школярі розпочинають навчання наприкінці вересня – на початку жовтня, а завершують у середині червня. Щоденників, оцінок у зошитах немає, тож, якщо батьки не виявлятимуть бажання дізнатися про успіхи своїх нащадків, ніхто їх і не інформуватиме.

Діти Фінляндії та Швеції, скажімо, йдуть до класів 15 серпня. Школярі Камбоджі – 1 жовтня, а відпочивають з 30 липня по 30 вересня – в період дощів, коли часто бувають повені. На Шрі-Ланці учні сідають за парти, коли наші діти розгортають подарунки від Діда Мороза, їдять мандарини та олів’є – в перший понеділок січня.

Проте, хоч коли починався б навчальний рік і хоч як хто ставився б до цього дня, та навчатись потрібно. І сумлінно. Бо від цього залежатиме майбутнє. Тож – до роботи. І нехай кожен новий день приносить відкриття, виявляє дитячі таланти. І нехай нові знання стануть сходинкою до втілення мрій!

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання на 1 вересня (День знань) 2024, в якому знаходиться 75 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: pedpresa





Цікаві статті

  • День знань

    День знань

    День знань — це, мабуть, єдине свято, яке одночасно є і загальним для всіх, і особистим для кожного. Першоклашки з ще не зовсім зрозумілим їм почуттям трепету, ховаючись за величезними букетами квітів, тримаючись за руки батьків, роблять свій перший крок на великому шляху ... 4504

  • Колегам і близьким на день знань

    Колегам і близьким на день знань

    Не всі, вітаючи вчителя в День знань, змушені пам'ятати про ... 1431

  • Приємні подарунки педагогам в День знань

    Приємні подарунки педагогам в День знань

    Подарунок вчителю на 1 Вересня - справа ... 989

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт