Feedback

Сім «Я»

20.01.2016 1531

Слово «сім’я» поєднує в собі два маленьких слова: «сім» і «я», ніби хизується: «Нас багато, ми разом, ми одне ціле. У нас один за всіх і всі за одного». І справді, сім’я — це насамперед люди, які живуть під одним дахом, разом ділять радощі та біди, залюбки приходять один одному на допомогу.
Є й інша версія. Кажуть, «сім’я» може походити від кореня «цім», що має відношення до насіння. Ти, друже, і є та крихітна насінинка, яку так люблять і леліють Твої батьки. Як рослина дає потомство, так і людина дбає про продовження свого роду. Це — основна мета укладення шлюбу.
«Мій дім — моя фортеця,» — кажуть ті, кому пощастило мати дружну, міцну родину. Адже дім — не лише стіни, вікна та дах над головою, а в першу чергу люди, які мешкають в ньому, бережуть домашнє вогнище та створюють вдома затишну атмосферу взаєморозуміння та підтримки.
…Ой, щось наше Свято засумувало. Запрошуй Гостя за стіл, а я тим часом розповім Тобі трішки про Нього.
Міжнародний день сім’ї народився в 1993 році. Започаткувала його Генеральна Асамблея ООН, аби привернути увагу людства до проблем сімей, насамперед тих, які постраждали внаслідок військових дій, стали жертвами стихійних лих, голоду та хвороб.
З того часу щороку 15 травня в різних країнах світу проводяться яскраві фестивалі, концерти, виставки та шоу-програми, присвячені родині. Традиції святкування різняться, проте Міжнародний день сім'ї — прекрасна нагода зібратися разом та нагадати близьким, як сильно Ти їх любиш… І, звичайно ж, подарунками обмінятися.
Квіти, солодощі, листівки, вироби своїми руками та інші символічні презенти — якраз те, що треба! Адже головне — зовсім не ціна подарунку, а теплота і щирість почуттів, з якими Ти його даруєш.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Міжнародний день сімей 2023, в якому знаходиться 60 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: pustunchik





Цікаві статті

  • День сім'ї: святкуємо тепло і затишно

    День сім'ї: святкуємо тепло і затишно

    Обов'язково привітай своїх рідних — цілком ймовірно, що це стане для них сюрпризом, бо ж не всі знають чи пам'ятають про цей ... 1630

  • Сім «Я»

    Сім «Я»

    Слово «сім’я» поєднує в собі два маленьких слова: «сім» і «я», ніби хизується: «Нас багато, ми разом, ми одне ціле. У нас один за всіх і всі за одного». І справді, сім’я — це насамперед люди, які живуть під одним дахом, разом ділять радощі та біди, залюбки приходять один одному ... 1529

  • Бережи і шануй!

    Бережи і шануй!

    Саме в родині ми робимо свої перші кроки, тут вчимося любові та милосердю, звідси стелиться нам дорога в самостійне ... 1626

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт