Feedback

Що подарувати на новосілля?

19.07.2018 2197

Новосілля ще здавна надавали особливого значення. Вважалося, що коли сім'я вселяється в новий будинок, то необхідно влаштувати справжній веселе свято, на який обов'язково потрібно запросити і старих друзів, і нових сусідів. Це як би символізувало, що господарі вірні старим друзям, але і їхні серця відкриті новим знайомствам, готові жити в мирі і злагоді зі своїми сусідами.
Вважалося, що якщо на святі багато веселощів, то й життя у новоселів буде щасливою. Адже будинок - це не тільки стіни і дах, а також, в якомусь ізотеричному сенсі живе, одухотворена істота. І щоб будинок (або душа вдома - домовик ) прийняв нових господарів, і влаштовується свято новосілля, що показує, як всі люблять будинок, які потрібні і корисні подарунки йому приносять. І, звичайно ж, дарують їх від чистого серця, з побажаннями добра, достатку і благополуччя всім домочадцям (як чудово в цьому слові переплелися два поняття : будинок і чадо, тобто - дитя вдома). Вважається, що якщо новосілля пройде весело, дружно, без лайки і бійок, то й жити в такому будинку буде добре.

Але мало прийти в новий будинок з чистим серцем і добрими помислами, потрібно ще щось подарувати на новосілля, щоб разом з подарунком і символічно принести щасливе життя в нове житло. Тому будь-який подарунок на новосілля повинен нести смислове навантаження. Якщо говорити більш широко, то кожен практичний подарунок - це певний символ, і водночас - побажання.

Подарунки за згодою

Самими доречними можуть стати подарунки за погодженням саме на новосілля. Адже, погодьтеся, часто на покупку квартири, ремонт і переїзд бувають витрачені всі накопичені кошти, можливо, і кредит доданий. На сучасні побутові прилади просто не залишається грошей. А як зараз жити без пралки, мікрохвильовки, кухонного комбайна ? Тому, якщо гості між собою знайомі, можна одному з них прямо запитати у винуватців торжества, який подарунок вони хочуть отримати. Це і вас позбавить від сумнівів, і господарям принесе величезне задоволення, адже вони отримають потрібну річ.

Cимволи ситості

Насамперед, що бажають людям, які в'їжджають в новий будинок або квартиру ? Звичайно ж здоров'я та достатку. Природно, перший символ достатку - це наявність в будинку їжі ( бажано - смачною і ситної ). У багатьох селах і містах Росії подарувати на новосілля ложки, глиняні горщики, чашки, посуд для приготування та зберігання їжі вважалося побажанням ситого життя.

Сьогодні до побажань благополучного життя можна додати хороший набір столових приладів, чавунну, тефлонову або керамічну сковороду, комплект каструль, чайний або кухонний сервіз, набір келихів. Залежно від ваших можливостей, можна подарувати блендер, а то й кухонний комбайн.

Cимволи благополуччя

Символом благополуччя в давнину вважався стіл, і його досить часто дарували на новосілля. Зрозуміло, тягти обідній стіл на новосілля без попередньої домовленості не варто. А от оригінальний сервірувальна, журнальний або навіть для сніданку в ліжку цілком доречний. Сьогодні з'явилися цікаві столики-підставки для ноутбуків. Теж хороша ідея подарунка, особливо якщо у господарів нової квартири є ноутбук.

Cимволи багатства

Традиційний символ багатого життя - овече руно або шерсть. Можна було подарувати, наприклад, кожух господареві. Але, адаптуючись до сьогоднішнього дня, можна перетворити овечу вовну в килим, ковдру або покривало.

Cимволи удачі

Природно, доречно буде подарувати господарям нової житлоплощі декоративно оформлену підкову, яка стане традиційною прикрасою передпокою новоселів, і символізуватиме удачу і захист будинку від усіх неприємностей.

Колись перед святкуванням новосілля в будинок вносили вогонь, щоб у ньому були удача, тепло і затишок. Сучасними символами вогню можуть бути люстри, настільні лампи, бра, торшери або свічники зі свічками. Але все ж таки бажано перед тим, як купувати такі подарунки, хоча б довідатися планування квартири, кількість кімнат, в якій кольоровій палітрі оформлені приміщення. Навряд чи доречними будуть розкішна кришталева люстра або великий торшер в однокімнатній квартирі.

Враховуйте і спосіб життя новоселів. Людям прагматичним навряд чи принесуть радість «непотрібні дрібнички » типу вазочок і статуеток. Їм більше підійде посуд чи побутова техніка. А от людям творчим, навпаки, краще дарувати цікаві нестандартні штучки.

При невеликих розмірах нового житла не даруєте громіздких речей. Скажімо, величезну картину в маленькій вітальні повісити нікуди, а от невелика картина або статуетка виявляться до речі.

Якщо ж вам не вдалося довідатися, про що мріють господарі квартири, то можна подарувати практичну річ, яка цілком може зайняти гідне місце в будь-якій квартирі.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання на новосілля, в якому знаходиться 54 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: Привіталка





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт