Feedback

Хрещення Господнє 2020 році: історія

15.01.2020 1433

Хрещення Господнє було однією з ключових подій земного життя Спасителя, день, коли Святий Дух у вигляді білого голуба зійшов з Небес, з'явившись людям. Не дивно, що цей день особливо шанується православною церквою. Свято Святого Богоявлення або Водохреща - одне з найдавніших в християнстві. Про нього згадують вже початкові християнські джерела (наприклад, святитель Климент Олександрійський у II столітті). В православній церкві його відзначають 6 (19 за новим стилем) січня.
Історія
Після тридцяти років, під час яких Христос «Зростав і зміцнювався духом, набираючись мудростІ» Христос починає своє служіння. І ось Ісус приходить на берег річки Йордан, туди, де проповідує пророк Іоан Предтеча, закликаючи людей до покаяння і священного обмивання. Іванове ж хрещення було символічним обмиванням від гріхів і прийняттям себе нового, врятованого майбутньою жертвою Господа. І продовжує розповідь про ті події так: «Раптово в натовпі тих, хто кається нікому не відомий і спочатку ніким не помічений з'являється Ісус із Назарету Галілейського. Він не бажає виділятися серед інших і просить «хрещення» у пророка. Безгрішний, Він вказує грішникам шлях до Бога, шлях, який починається з очисного покаяння. Так годиться нам виповнити усю правду ... »

Коли, охрестившись, Ісус пішов у пустелю, Предтеча вигукнув, звертаючись до народу: «Я не знав Його; Той, Хто послав мене хрестити у воді сказав мені: «Над Ким Духа побачиш, що сходить і зостається на Ньому, це Той, Хто христитиме Духом Святим". І я бачив, і засвідчив, що Він Божий Син! ».

Пропонуємо Вам переглянути розділ Хрещення Господнє (Водохреща або Йордан) 2024, в якому знаходиться 429 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт