Feedback

День бухгалтера у Україні 2019

15.07.2019 882

У 2004 році другий президент України Леонід Кучма заснував це свято на честь бухгалтерів, які внесли свій вклад в економічний розвиток України.

День бухгалтера в нашій країні святкується 16 липня. Як говорить народна мудрість: "Краще забути про свій день народження, ніж про День бухгалтера". Адже саме від цієї людини залежить доля вашої заробітної плати.

Як святкують День бухгалтера в Україні
Саме в цей день 20 років тому у 1999 році Верховна Рада прийняла Закон "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".
У 2004 році за указом президента Леоніда Кучми за цим днем закріпили професійне свято бухгалтерів. Натомість, у квітні 2018 року п'ятий президент України Петро Порошенко поширив святкування цього дня і на аудиторів.

Цінність професії бухгалтера
Існує також Міжнародний день бухгалтера, який відзначається 10-го листопада, тому українські бухгалтери сміливо можуть святкувати своє професійне свято двічі на рік.
Професія бухгалтера насправді дуже відповідальна та високо цінується у світі. Завдання бухгалтера це, перш за все, збір і обробка достовірної та максимально повної інформації про діяльність працівників компанії, ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а також вміння критично приймати рішення, якщо після економічного аналізу виникають проблеми.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День бухгалтера України 2024, в якому знаходиться 117 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт