Feedback

Великодні традиції

20.01.2014 656

Великодні традиції завжди були дуже багатими. До того ж обрядів, які необхідно проводити в цей день дуже багато.
Найвідоміша великодня традиція - це паски. Здавна паскою називався пиріг зроблений із сиру. Паска має особливу форму, воно завжди нагадує храм.

Найчастіше сирні паски робили у вигляді трикутника. На них викладали прикраси з фруктів або дрібних цукерок , найчастіше це були хрести і церковні візерунки.

Пекли так само бабки - так називається паска зроблена з тіста. Цей рецепт відомий до сих пір і їм як і раніше користуються багато сучасних господинь.

Згідно з традиціями, пекти пасхальну випічку треба було в четвер . Перед тим , як поставити тісто жінка милася, одягала на себе чистий і ошатний одяг, волосся треба було сховати під косинку. Вважалося, що в той час, поки піднімається тісто, не можна було голосно говорити, співати пісні.

Готову випічку закривали чистим рушником і ховали в недоступне місце. Їли паски тільки в святковий ранок і після того, як їх освятять у церкві. Пекли зазвичай дуже багато, тому, що було прийнято ділитися випічкою з друзями, сусідами і родичами.
Вважалося, що не один шматочок великодніх солодощів не повинен зіпсуватися .

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🐰 🌸⛪Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт