Feedback

Як відзначають день студента в різних країнах

15.01.2014 1107

День студента - популярне свято в Росії, що відзначається майже усіма студентами. Нерідкі тусовки у нічних клубах з даного приводу, а також різні концерти або ігри. Однак масштаб даного свята більше, ніж ви думаєте. День студента відзначають у багатьох країнах світу. Офіційна дата святкування дня студента - це 17 листопада. Ця дата була заснована в 1941 році в Лондоні на міжнародній конференції. Дата 17 листопада обрана невипадково, саме в цей день в 1939 році фашистська армія розстріляла лідерів Чеського Союзу Студентів. У пам'ять про загиблих 17 листопада була визнаний днем студента.

Проте в Греції день студента святкується 7 листопада. У цей день в 1973 році відбулися студентські мітинги, в результаті яких безліч людей було поранено , 24 людини вбито .

У Фінляндії день студента або свято « Ваппу » відзначається з 30 квітня по 1 травня. У цей день випускники шкіл отримують студентську кашкет , символ переходу до нового етапу життя . До речі сказати , свято супроводжується привітанням президента країни.

У США святкування дня студентів має найбільшу популярність серед студентів Гарварда і випадає на лютий і триває цілий місяць. Святкування супроводжується різними іграми , змаганнями та конкурсами .

Пропонуємо Вам переглянути розділ Тетянин день (День студента) 2024, в якому знаходиться 144 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • День студента і Тетянин день 2020: історія

    День студента і Тетянин день 2020: історія

    Давним-давно з'явилася традиція святкувати День Тетяни та День студентства одночасно - 25 ... 1363

  • День студента в минулому і в наш час

    День студента в минулому і в наш час

    День студента - це найпопулярніший свято серед молоді. Так як святкувати його людина може всього чотири - п'ять років, саме стільки триватиме навчання у ВУЗІ, то святкування проходять дуже інтенсивно і ... 922

  • Тетянин день в Україні

    Тетянин день в Україні

    День Тетяни, що відзначається 25 січня, став символом студентства і ще одним улюбленим святом в довгому переліку січневих ... 1715

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт