Feedback

Тетянин день в Україні

20.01.2017 1716

День Тетяни, що відзначається 25 січня, став символом студентства і ще одним улюбленим святом в довгому переліку січневих дат. Саме цей день наповнює холодну пору року атмосферою молодості та весни. Студенти вітають один одного, даруючи невеликі подарунки або букетики квітів, а у всіх Тетян подвійне свято. Воно об’єднує студентів не тільки всіх вузів, а й декількох поколінь. Немає ні однієї людини, яка б не знала це свято. І Українці тут не виключення, вони як ніхто, шанують цей день.

Керівники навчальних закладів, розуміючи настрій молоді, в цей день, або напередодні, організовують різноманітні розважальні заході, КВНи, тощо, але завжди це супроводжується невтомним азартом та жартами. Всі прагнуть відсвяткувати цей день так, щоб він запам’ятався на довгі роки.

Історія цього свята налічує близько 260 років. В далекому 1755 році імператриця Елізавета Пертівна підписала указ про відкриття Московського університету. Пізніше це було свято одного учбового закладу, яке згодом набуло загальнодержавного значення і об’єднує нараз студентів всіх рівнів. А так, як, колишніх студентів не буває, то багато випускників збираються в цей день разом, згадати незабутні молоді роки.

Чому ж цей день носить ім’я Тетяни? Пізніше, в одному з приміщень цього університету була організована домова церква святої мучениці Тетяни, і ця свята була покровителькою російського студентства.

Православний світ відзначає в цей день свято цієї святої, проводять богослужіння.

Вже, мабуть, у всьому світі студентство перейняло цю чудову традицію, та відмічають по різному. Але квіти, як символ квітучої молодості студентів стали невід’ємним атрибутом. Квіткові магазини готують тематичні композиції саме для цього свята. І хочеться, щоб и теперішні і колишні студенти ніколи не забували це свято і всі разом повертались у роки молодості. Поки відзначається це свято, завжди буде лунати сміх і позитив, навіть в найхолоднішу погоду серця всіх студентів будуть палкими та невтомними.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Тетянин день (День студента) 2024, в якому знаходиться 144 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: Мама тато





Цікаві статті

  • День студента і Тетянин день 2020: історія

    День студента і Тетянин день 2020: історія

    Давним-давно з'явилася традиція святкувати День Тетяни та День студентства одночасно - 25 ... 1363

  • День студента в минулому і в наш час

    День студента в минулому і в наш час

    День студента - це найпопулярніший свято серед молоді. Так як святкувати його людина може всього чотири - п'ять років, саме стільки триватиме навчання у ВУЗІ, то святкування проходять дуже інтенсивно і ... 922

  • Тетянин день в Україні

    Тетянин день в Україні

    День Тетяни, що відзначається 25 січня, став символом студентства і ще одним улюбленим святом в довгому переліку січневих ... 1715

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт