Feedback

Чому Спас називають Яблучним?

19.08.2020 1029

Свято Преображення обрано для благословення плодів, бо в Єрусалимі саме в ту пору дозрівав виноград, який прийнято освячувати в цей день. Грона винограду, а також колосся люди несли в цей день до храму на знак подяки Богові. Але виноград ріс не скрізь, відтак ця традиція дещо змінилася – стали освячувати яблука.
У народному календарі на Яблучний Спас проводжають літо. Це свято означає настання осені й перетворення природи. Через це є навіть ще одна народна назва свята – Осеніни. Вважається, що ночі після Спаса стають набагато холоднішими. Тому й кажуть: "Прийшов Спас, держи рукавиці про запас".

Пропонуємо Вам переглянути розділ Преображення Господнього 2024, в якому знаходиться 9 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • Перший Спас — Медовий

    Перший Спас — Медовий

    У серпні є три свята, що звуться Спасами, і перший з них — Медовий Спас – відзначається 14 серпня. У цей день колись починали збирати мед. За переказами, князь Володимир саме в цей день прийняв хрещення, тому у стародавньому Києві 14 серпня освячували воду в Дніпрі і називали ... 6400

  • Чому Спас називають Яблучним?

    Чому Спас називають Яблучним?

    Свято Преображення обрано для благословення ... 1027

  • Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

    Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

    Традиційно до святкування Яблучного Спаса починають готуватися за 2 ... 2082

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт