Feedback

Подарункові вподобання Європейців

14.01.2014 1255

Складно уявити собі свято без подарунків. Подарунок - це своєрідний знак поваги і визнання, спосіб виразити почуття до людини. Є маса приводів для вручення презентів: новий рік, день народження, весілля, іноді подарунки вручаються навіть з нагоди першої зустрічі. У кожній країні існують свої традиції та звичаї, пов'язані з подарунками. При одаріваній людини іншої культури, віри або національності, важливий як сам подарунок, так і процес його вручення, і, щоб не потрапити в незручне становище, необхідно ознайомитися з особливостями дарування тієї чи іншої культури. Сьогодні в Європі існує величезна кількість різних культур, і згадати про кожній не представляється можливим, тому обмежимося згадкою найпоширеніших. В принципі, там не існує будь - яких особливих традицій, зв'язкових з подарунками, але все ж існують деякі нюанси.

В європейських країнах не прийнято дарувати дуже дорогі подарунки (за винятком подарунків для членів сім'ї), інакше такий жест може бути розглянутий як підкуп, особливо це стосується подарунків діловим партнерам, доглянете що - небудь вартістю до 100 $. При врученні солідного подарунку за особливим нагоди (весілля, Різдво), необхідно прикріпити до нього чек, щоб у разі необхідності його можна було обміняти або повернути.

Зазвичай люди обмінюються недорогими подарунками: пивними кухлями, забавними брелоками, сувенірами та іншими дрібницями. Такі подарунки символізують щиру прихильність і повагу, їх вартість повинна бути приблизно однаковою, тобто, якщо Вам на іменини піднесли подарунок вартістю 80 $, то і відповідь подарунок повинен коштувати приблизно стільки ж або трохи менше. Більш дорогий подарунок зобов'яже людину купити такий же за ціною, але не факт, що у нього буде фінансова можливість це зробити.

Іноді перед великими урочистими подіями, винуватці торжества пишуть список подарунків, які вони хочуть отримати, це допоможе уникнути появи двох однакових подарунків або чого - то непотрібного. Вартість подарунка становить приблизно 5% від середньої зарплати. На роботі перед святами люди поступають таким чином: ставлять коробку і в неї складають «фанти» - записки із зазначенням бажаного подарунки і власного імені. Друзів часто радують квитками в кіно або театр. Уникайте особистих, а також дуже дорогих подарунків - це може викликати почуття незручності у людини.

Цінуються подарунки, зроблені власноруч. Найпоширенішими подарунками є сувеніри та листівки. Обов'язково упакуйте подарунок. Прикладіть до подарунка листівку, підписану власноручно - так Ви висловите повагу до людини. А ось квіти дарувати не варто, оскільки в європейських країнах люди стурбовані питанням про захист навколишнього середовища. Європеєць порадіє подарунку, привезеному з Вашої країни, це можуть бути чорна ікра, матрьошки, набори посуду, розписані під гжель. Популярні і так звані гастрономічні подарунки, тобто, цілком доречно прийти в гості з головкою сиру або пачкою гарного чаю. Причому сам подарунок повинен бути відразу ж розгорнуть і оцінений по достоїнству.

На «подарункові традиції» англійців особливий вплив роблять релігійність і шанування родинних традицій. Дітям часто дарують янголят або дерев'яні фігурки Ісуса і Марії. Англійці - майстри по прояву почуттів, навіть звичайний похід в гості не обійдеться без вручення яких - небудь дрібничок або врученням солодощів до чаю. Є англійське прислів'я: «Хто не вміє дарувати, той не вміє жити».

Універсальним подарунком можуть стати гроші чи подарунковий сертифікат. Наприклад, у Німеччині часто дарують «грошові дерева», що складаються з купюр. Взагалі, головне в подарунку для німця - це його практичність. Відмінним подарунком є книга, адже німці - найбільш читаюча країна у світі. Найбажанішим подарунком для німця стане подорож куди - небудь - це відмінний спосіб розширити кругозір. Як і німці, австрійці - великі педанти і акуратиста, вони люблять все корисне. Життя в Австрії дуже дорога, тому на свята люди часто дарують теплі речі, побутову техніку або ще що - то необхідне. Але іноді вони дозволяють собі бути забобонними: згідно старовинною традицією вони дарують тряпочних сажотрусів, вважаючи, що це принесе удачу.

Французи, на відміну від німців, цінують оригінальність подарунка. Оскільки вони люблять мистецтво і культуру, то хороша книга, музичний диск або екскурсія в музей можуть припасти до речі. Француженці не слід дарувати парфуми - це непристойно, подібний подарунок може зробити тільки її чоловік. Чоловік оцінить хороший алкоголь (переконайтеся, що він не непитущий і не страждає алкогольною залежністю), але тільки не французького виробництва. Оскільки в цій країні існує культ їжі, то дуже часто люди дарують один одному набори посуду. Французи взагалі дуже люблять дарувати подарунки, ходити в гості з порожніми руками не прийнято, тому вирушаючи на звану вечерю, купіть пару сувенірів або будь-яких милих дрібничок, які порадують серце господарів.

В Італії не потрібен привід для вручення подарунка, оскільки італійці - народ дуже щедрий і добродушний. Там взагалі подарунки даруються за настроєм, а не у визначені дні. У ролі подарунка може бути що завгодно - від дешевих сувенірів до дорогих речей. Італійці обожнюють червоний колір, це стосується як одягу, так і предметів інтер'єру. При виборі подарунка, вони орієнтуються не на бренд, вартість або модні тенденції, а на потребу конкретної людини. Добре, якщо подарунок відображає статус обдаровуваного, наприклад, органайзер для бізнесмена доведеться як не можна до речі. Дуже важливо вишукано упакувати подарунок - це знак доброго смаку. Хоч і кажуть, що дарованому коневі в зуби не дивляться, слід пам'ятати, що якщо Ви придбали що - то нехитре і безформне на розпродажі, то наступного разу Вам відповідять тим же.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День родини в Україні 2023, в якому знаходиться 33 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • День родини

    День родини

    Саме родина — це опора та надія для кожної людини. У колі близьких і рідних ми відчуваємо себе по-справжньому потрібними і не замінимими, а наші справи та вчинки знаходять ... 1526

  • Подарункові вподобання Європейців

    Подарункові вподобання Європейців

    Складно уявити собі свято без подарунків. Подарунок - це своєрідний знак поваги і визнання, спосіб виразити почуття до людини. Є маса приводів для вручення презентів: новий рік, день народження, весілля, іноді подарунки вручаються навіть з нагоди першої зустрічі. У кожній ... 1253

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт