Feedback

Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

16.08.2018 2084

Традиційно до святкування Яблучного Спаса починають готуватися за 2 тижні. У цей період не можна вживати яблука. Така заборона особливо стосується жінок, оскільки вважається, що в такому випадку вона приймає на себе гріх праматері Єви. Також не варто відганяти і вбивати комах. Якщо муха сіла на руку 2 рази – це провіщення успіху і благополуччя.
Існує повір’я, що в сам день Яблучного Спаса усі яблука мають особливі чудодійні властивості. Тому господині святять усі фрукти, готують різні страви з яблуками, роблять заготовки на зиму. Люди вірять, що бажання, загадане перед тим, як відкусити шматочок яблука, обов’язково збудеться.
Ще однією традицією є передбачення, якими будуть майбутня осінь та зима. Сухий день обіцяє суху осінь, дощі в цей день провіщають дощову осінь, а ясне сонце говорить про сувору майбутню зиму.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Преображення Господнього 2024, в якому знаходиться 9 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • Перший Спас — Медовий

    Перший Спас — Медовий

    У серпні є три свята, що звуться Спасами, і перший з них — Медовий Спас – відзначається 14 серпня. У цей день колись починали збирати мед. За переказами, князь Володимир саме в цей день прийняв хрещення, тому у стародавньому Києві 14 серпня освячували воду в Дніпрі і називали ... 6400

  • Чому Спас називають Яблучним?

    Чому Спас називають Яблучним?

    Свято Преображення обрано для благословення ... 1027

  • Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

    Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

    Традиційно до святкування Яблучного Спаса починають готуватися за 2 ... 2082

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт