Feedback

Як навчитися говорити тости?

26.04.2013 11715

Проголошення задушевних тостів під час застілля - одна з чудових традицій. На жаль, не всі з нас можуть похвалитися вмінням сказати короткий, влучний і щоб тост легко запам'ятався. Ви обов'язково впораєтеся з почесною роллю сказати тост на найближчому святі, якщо підготуєтесь до цього заздалегідь.

Інструкція

1. Якщо тост дуже багато для вас значить (наприклад, він адресований вашій найкращій подрузі, що виходить заміж), але ви соромитеся виступати перед великою кількістю людей, варто пройти навчання на курсах ораторського мистецтва, адже тост - це різновид публічного виступу. Після такого тренування невпевненість при проголошенні тосту може зникнути назавжди. Звичайно, такий спосіб стане в нагоді, тільки якщо у вас достатньо часу до майбутнього свята.

2. Складіть кілька варіантів тосту заздалегідь і продумайте їх проголошення перед дзеркалом або близькою людиною. Різні варіанти промови знадобляться в разі, якщо будь-хто, що говорить до вас, чи встигне вимовити схожі фрази.

3. Можна взяти за основу вже готовий тост, наприклад, із спеціальних збірників, але неодмінно додайте в нього щось від себе, інакше слова прозвучать нещиро. Хороший тост повинен бути коротким (не більше 1-3 хвилин) і відповідним конкретному випадку, а його зміст - зосередженим на винуватця торжества.

4. Для виголошення тосту безпосередньо на бенкеті обов'язково встаньте - це приверне до вас увагу присутніх. Також можна зустрітися поглядом з кількома гостями. Якщо це доречно, можна пожартувати.

5. Перед початком тосту глибоко вдихніть, це допоможе зняти зайву напругу. Можна уявити, що ви вже виголосили промову, причому дуже вдало, а з цим відчуттям починати говорити. Обов'язково посміхайтеся (якщо тільки ви зібралися не з трагічного приводу).

6. Якщо вам все ще важко впорається з хвилюванням, спробуйте такий незвичайний прийом: уявіть, що за столом зібралися сліпоглухонімі люди, які не можуть побачити ваших переживань, або маленькі діти, серед яких ви - єдиний авторитетний дорослий. Пам'ятайте, що більшість людей хвилюється перед проголошенням тосту, і це нормально.

7. Промовляючи тост, говорите короткими реченнями, розбірливо і з виразом. Якщо тост адресований конкретній людині - говорите, дивлячись йому в очі, а якщо всім присутнім - обводите поглядом їх усіх.

Зверніть увагу
Як правило, тости говорять не частіше, ніж раз на 10-15 хвилин, а право сказати перший тост належить господарю застілля.

Недоречно критикувати в тості недоліки будь-кого. Не слід говорити про тих, кого ніхто, крім вас, за столом не знає. Не варто також брехати або відверто лестити винуватця свята. Краще підберіть слова, які порадують його, але залишаться при цьому правдою.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Універсальні тости, на всі випадки життя 2023, в якому знаходиться 89 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: EHow.in.ua





Цікаві статті

  • Як навчитися говорити тости?

    Як навчитися говорити тости?

    Проголошення задушевних тостів під час застілля - одна з чудових традицій. На жаль, не всі з нас можуть похвалитися вмінням сказати короткий, влучний і щоб тост легко запам'ятався. Ви обов'язково впораєтеся з почесною роллю сказати тост на найближчому святі, якщо ... 11713

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт