Feedback

Хто і коли придумав відзначати дні народження?

06.11.2017 878

Є кілька трактувань виникнення свята і всі вони по-своєму цікаві. Так, вважають, що традиція Дня народження з'явилася в язичницькі часи. За легендою на іменинника мають сильний вплив темні духи, яких слід побоюватися.

Щоб уникнути з ними зустрічі, людина повинна була весь день перебувати в колі близьких друзів. В ті часи християнство було категорично проти урочистостей на честь Дня народження. Буденне життя не призначалося для щастя, вважалося, що тільки після смерті починається блаженство.

За другою версією традиція свята виникла в Римі з легкої руки воїнів. Вони запозичили її у східних народів Персії, які святкували День народження бога Сонця Мітри. З плином часу вшановувати бога перестали, а римські імператори стали відзначати свої Дні народження.

З Різдвом пов'язують третю версію появи звичаю святкування Дня народження. Переказ про волхвів, обдарувати новонародженого немовляти Ісуса Христа, записана навіть в Біблії. Достеменно все ж невідомо де ж вперше Дні народження стали повноцінним святом.

Частина вчених схиляється до Єгипту. У цій спекотній країні спочатку справляли свято тільки в честь народження фараонів і їх синів. До дівчат ставлення було гірше, їх дату народження не вважали належним записувати. В цьому плані пощастило тільки красуні Клеопатрі. В честь народження фараона влаштовували пишні святкування: запрошували до столу бідних, в'язнів випустити на свободу.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🌹Привітання з днем народження🌹, в якому знаходиться 342 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт