Feedback

Коли три Спаси в серпні 2017 року

24.07.2017 1728

Медовий Спас 2017 прийде 14 серпня, в понеділок. Інші назви Першого Спаса - Маковий Спас і Мокрий Спас. Цього дня проводиться мале водосвяття, коли освячується вода в колодязях і водоймах. У народі Медовий Спас назвали так тому, що вважалося, ніби від цього дня бджоли більше не несуть мед. Саме в цей день бджолярі діставали з вуликів перші медові стільники і святили в церкві. Зібраний у цей час мед вважався найбільш цілющим. Але їсти його можна тільки після освячення, тобто не раніше Медового Спаса. У свято Першого Спаса прийнято пригощати один одного медом, пекти медові коржики, торти і пряники.
Яблучний Спас 2017 відзначаємо 19 серпня, в суботу. Це свято також збігається з Преображенням Господнім. А ще в цей день починають проводи літа. За народною традицією на Другий Спас святять яблука та інші фрукти, які до цього дня їсти неможна. У свято Яблучного Спаса люди пригощають одне одного свіжими яблуками та різноманітними яблучними стравами.
Після Спаса Яблучного йде Горіховий Спас, який традиційно відзначається 29 серпня, і в 2017 році він припадає на вівторок. Це свято також називають Полотняним Спасом і Хлібним Спасом. На цей час припадає завершення жнив, тому перший хліб і пироги печуть із зерна нового врожаю, потім його освячують і з'їдають всією сім'єю. І наприкінці серпня саме встигають горіхи.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Преображення Господнього 2024, в якому знаходиться 9 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: lady.tochka





Цікаві статті

  • Перший Спас — Медовий

    Перший Спас — Медовий

    У серпні є три свята, що звуться Спасами, і перший з них — Медовий Спас – відзначається 14 серпня. У цей день колись починали збирати мед. За переказами, князь Володимир саме в цей день прийняв хрещення, тому у стародавньому Києві 14 серпня освячували воду в Дніпрі і називали ... 6415

  • Чому Спас називають Яблучним?

    Чому Спас називають Яблучним?

    Свято Преображення обрано для благословення ... 1032

  • Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

    Яблучний (Яблуневий) Спас – 19 серпня

    Традиційно до святкування Яблучного Спаса починають готуватися за 2 ... 2091

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт