Feedback

Прикмети про одруження і заміжжя

20.07.2017 1200

«Не сиди на розі столу – заміж не вийдеш». Так говорили своїм дочкам мами і бабусі. А ті, весело сміючись, відмахувалися: «Чим гостріше, тим швидше». І хто з них правий?Яким прикметам, що стосуються одруження і заміжжя, вірити, а над якими варто лише посміятися та пропустити повз вуха?
Не одружуйся в травні, а то все життя віятися будеш – говорить давня мудрість. Також не рекомендувалося грати весілля у дні постів. Найкращим часом для цього свята вважався жовтень, листопад і грудень. Прикмета ця, швидше, практичного, а не містичного спрямування.

Не обметай нікого віником по колу, інакше людина на все життя залишиться самотньою. Це повір’я таїть у собі сакральний зміст: віник, сміття, коло – все це пов’язано з магією, чаклунством. Віник – атрибут, що відганяє нечисть, злі сили, тому що прутики, пов’язані разом, символізують родичів, сім’ю, фортецю будинок. Тільки з віником пов’язано величезна кількість прикмет, гадань, він використовується в різноманітних магічних дійствах. Коли обмітають навколо людини віником, то замикають його в коло, відсікаючи від інших людей, залишаючи одного. А якщо в колі ще й сміття залишилося (він вбирає в себе енергетичний негатив, і, крім того, у ньому, за повір’ями, знаходили притулок духи померлих), то це завдає непоправної шкоди тонкому тілу. І людина залишається одна, нерідко без можливості знайти другу половину.
Не підмітай підлогу нерівно – чоловік буде рудим. Це виховна прикмета, яка привчала маленьких хазяєчок до чистоти, до ретельного прибирання – мовляв, нормальний мужик на нечупару не зазіхне. А кому хотілося заміж за рудого?

Прибираючи в домі, мети сміття з кімнат до вхідних дверей – швидше вийдеш заміж. Прикмета, дійсно, володіє магічним змістом: вимітаючи з дому бруд, дівчина готує його до бажаного гостя, до судженого. Так вона очищає не тільки житло, але і власну енергетику.

Не струшуйте хлібні крихти на підлогу – і грошей не буде, і чоловік тобі дістанеться лисий і некрасивий. Це теж практична господарська прикмета, яка привчала дівчат до акуратності і дбайливості. Стіл теж займав в хаті почесне місце, тож ретельно стежили за його чистотою.

Не сиди на порозі – нареченого не знайдеш. Двері і пороги символізують портал в інший світ. Не можна вітатися через поріг. А предки наші, входячи у двері, хрестилися. До цієї прикметі не варто ставитися надто серйозно, так як енергетична сила входу-виходу не стосується справ сердечних, швидше, вона впливає на добробут.

Не передавай що-небудь через поріг – залишишся в дівках або чоловік безпутний буде. Сенс у прикметі той же, що і у попередньої, у принципі, вона не здатна нашкодити енергіям, пов’язаних з любов’ю.

В пісні дні (середа і п’ятниця) не можна засилати сватів. Тут все зрозуміло: у піст треба думати не про земне, а про небесне, молитися, очищатися духовно. Яке тут весілля? Та й гостей частувати нічим, адже на сватання треба накрити гідний стіл, а в піст це не вдасться.

Якщо будеш сидіти на розі столу – 7 років заміж не вийдеш (не одружишся). До цієї прикмети варто прислухатися: не тільки за віруваннями наших предків, але і за східним вченням, яке націлене на людину, ламає його життєвий простір, псує енергетику. На кутку сидіти – свого кутка не мати.

Сваха, яка прийшла в дім нареченої, повинна весь час сватання стояти, не торкаючись до їжі і випивки. В цьому випадку діти у молодої пари почнуть рано ходити. А от якщо вона буде бенкетувати, то чада придбають схильність до випивки і обжерливості.

Свати, заслані на Водохреща, 19 січня, вважалося добрим знаком. Адже в цей святий день небеса прихильні до нових починань і обдаровують благополуччям. Дійсно, це так, але не означає, що в будь-який інший день Вищі Сили відвернуться від вас. Адже якщо в серцях молодих – справжня любов, то це – велике щастя, і саме ця подія приверне заступництво святих.

Щоб швидше знайти нареченого, моліться Параскеві П’ятниці (14 жовтня): «Матінка свята П’ятниця, Параскева-заступниця, покрий землю білою хусткою, пухнастим сніжком, а мене, рабу Божу (ім’я), – хорошим женишком». З тією ж метою можна звернутися в цей же день і до Покрови: «Отче святий Покров, ти землю снігом покриваєш, покрий і мене, молодицю-дівицю, білою фатою. Молю тебе, святий отче!»

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з весіллям, в якому знаходиться 154 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт