Feedback

День рибалки

08.07.2017 1116

Любителі риболовлі завжди знають свою справу, або, принаймні, знаходять в ньому величезний відпочинок для душі і пристойний заряд бадьорості для тіла, але що можна сказати про тих, хто займається цим на професійному рівні?
Робота професійних рибалок - це не проста праця. Вона часто пов’язана з прямими ризиками і навіть в нашій сучасності, при досить розвинених технологіях вилову, ніхто не може дати гарантій, що все пройде гладко.
Сама професія рибалки є однією з найстародавніших, затребуваних і шанованих професій у світі. За даними проекту DilovaMova.com, в СРСР Професійне свято рибалки офіційно було встановлено ще в 1968 році Указом Президії Верховної Ради від 1 листопада і стало святкуватися в другу неділю липня. Це в свою чергу послужило зміцненню престижу цієї професії і справило великий поштовх у розвитку рибальства в усьому Радянському Союзі. У деяких, особливо приморських регіонах Радянського Союзу, рибальство міцно зайняло одну з провідних позицій серед промислових галузей.
В Україні, після розпаду СРСР, День рибалки був додатково закріплений Указом Президента України від 22 червня 1995 року за № 464/95 і досі носить свою назву "День рибалки".
У День рибалки стало доброю традицією проводити різноманітні конкурси та змагання не тільки серед професійних рибальських бригад, а й серед простих любителів рибної ловлі. Це свято не має обмежень по статі або віку і часто об’єднує цілі сім’ї, подаючи привід для гарного і приємного проведення часу на природі, в колі друзів або однодумців. В цей день вітають не тільки всіх, хто поєднав своє життя з цією складною і романтичної професією, а також тих, для кого заняття риболовлею є спортом чи хобі, особливим станом душі чи способом злиття з природою. Рибалки - це особливе, своєрідне братство, яке складається з людей різних занять і віків, це не тільки азарт, але і можливість зануритися у роздуми, і просто гордість, яку може подарувати рибалці його вдалий улов.
В 2017 році День рибалки припадає на 9 липня.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День рибалки 2024, в якому знаходиться 44 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: dilovamova.com





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт