Feedback

Святкування 1 квітня у різних країнах

30.03.2017 1204

У таких країнах, як Франція та Італія цей день називають «квітневими рибами». Діти та дорослі приклеюють рибки з паперу на спини своїх друзів. Коли об’єкт насмішок виявляє жарт на спині, йому кричать, що він попався на крючок.
У Німеччині довгий час цей день вважали нещасливим. За повір’ями сатана був скинутий з неба, а Юда народився саме в цей день. Для розваги німці розказують один одному неймовірні історії і дають незвичайні доручення. Наприклад, піти в аптеку і принести комариного жиру, синього снігу або голубиного молока. Дати таке нестандартне доручення, означає: «відправити у квітень». А того хто повівся, називають «квітневим дурником».
У Фінляндії схоже до Німеччини, розігрують переважно дітей. Фіни влаштовують своєрідний квест, відправляють дітисьок, наприклад, за скляним плугом до сусідів. Сусіди здогадуються, що це - розіграш і раптом «згадують», що віддали його іншім сусідам. Так діти ходять від хати до хати шукаючи неіснуючий інвентар, поки щось не розкаже, що їх розіграли.
У Англії прийнято дурити один одно, але тільки зранку, коли жертва повелася на розіграш, йому кричали: «Квітневий дурень». Британські жарти, як і весь їхній гумор дуже витончені. Один із таких цікавіших розіграшів відбувся у 1698 році. У газеті було надруковано запрошення, на миття левів у Тауері. Людей прийшло багато, подивитися на дійство, яке не відбулося.
До України День Дурня прийшов із Німеччини приблизно у 18 ст. За легендами у нас дівчата дурили людей в цей день, аби керувати майбутнім чоловіком.
У СРСР теж відзначали День Сміху. Правда перша спроба у 1966 році не вийшла. Свято планували провести у Одесі, але відмінили через смерть міністр оборони одесита Маліновський.
Друга спроба була після заборони КВК. Одеська команда вирішила робити свято сміху у себе дома. Влаштували фестиваль Юморина – свято гумору та сатири. У незалежній Україні Юморина набрала великих масштабів і стала основним місцем святкування одесит та гостей міста. Під час свята обов’язковою є хода вулицями з різними смішними плакатами. В Одесі цей день, навіть оголосили вихідним. Минулого року через ситуацію в країні, це свято не проводилося, але одесити його провели із гумором та сатирою.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 1 квітня день сміху 2023, в якому знаходиться 25 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: stezhkamu





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт