Feedback

Статті: Різдво (православне)

Чим відрізняється католицьке Різдво від православного: цікаві факти

Чим відрізняється католицьке Різдво від православного: цікаві фактиРіздво християни відзначають у всьому світі. Але чому свято розділило віруючих на дві громади, які відзначають католицьке Різдво 25 грудня і народження Христа 7 січня, та що спільного й особливого має свято у християн східного та західного обрядів
02.01.2019 781

Що подарувати на Різдво: ідеї подарунків для найближчих людей

Що подарувати на Різдво: ідеї подарунків для найближчих людейРіздво - найсвітліше і радісне свято для всіх християн.
02.01.2019 778

Різдво і Новий рік в Данії

Різдво і Новий рік в ДаніїРіздво і Новий рік у жителів Данії найулюбленіші і довгоочікувані свята.
15.11.2016 963

Святкування Різдва в Європі

Святкування Різдва в ЄвропіВ Європі святкування Різдва було і залишається найяскравішим для всіх подією.
15.11.2016 910

Як славити різдво

Як славити різдвоРіздво Христове — одне з найбільш шанованих свят у християнстві. Причому, у католиків воно випадає на 25 грудня, а у православних — на 7 січня. Різниця в 13 днів утворилася в результаті того, що з приходом радянської влади, в Росії був введений григоріанський календар (т.зв. новий стиль літочислення), а вся католицька єпархія, греко-католики і протестанти продовжують дотримуватися юліанського календаря (старого стилю).
06.01.2014 1176

Різдвяна трапеза: традиції, блюда, символіка

Різдвяна трапеза: традиції, блюда, символікаСвятвечір - це переддень Різдва, який в Україні здавна називають Святий вечір. Саме в Святвечір влаштовують урочисте застілля, ритуал якого незмінний протягом довгих століть.
06.01.2014 1039

Як зустріти Новий рік і Різдво з дітьми: техніка безпеки

Як зустріти Новий рік і Різдво з дітьми: техніка безпекиНовий рік, Різдво, Старий Новий рік - вони розташовані так близько, в країні новорічні канікули, батьки можуть повністю присвятити себе дітям і родині, зробити ці дні святковими, насиченими. Тільки от чому ж до кінця різдвяних канікул так багато буває звернень до невропатологів, психологів, аллергологів?
06.01.2014 890

Як подарувати дитині Різдвяний настрій

Як подарувати дитині Різдвяний настрійЗдавна Різдво Христове було одним з найважливіших свят в році. З часом ми стали сильніше святкувати Новий Рік, а Різдво пішло на другий план. Тим не менш, це не означає, що потрібно позбавляти дитину всього того різдвяного чарівництва - не полінуйтеся, і влаштуйте малюкові ще одне чудове свято, в яке збуваються дитячі мрії. Повірте, це варто витрачених зусиль, адже ви не тільки будете спостерігати щасливу посмішку дитини, а й самі поринете в той дитячий святковий настрый, сповнений чудес і приємних очікувань.
06.01.2014 1106

Різдво Христове для дітей і дорослих

Різдво Христове для дітей і дорослихНаближається свято - Різдво Христове. Це одне з головних православних свят. Віруючі православні люди відвідують в церкві нічну службу, дотримуються посту, який триває сорок днів. Особливо варто дотримуватися посту 6 січня. Якщо ви не постили, то вам просто бажано не вживати в їжу гостре, жирне і важке на шлунок. Але найголовніше - намагайтеся не сердитися і не злитися в цей день.
06.01.2014 1351

Сценарій шкільного новорічного свята «Новорічна казка»

Сценарій шкільного новорічного свята «Новорічна казка»Оригінальний сценарій шкільного новорічного свята «Новорічна казка»
31.12.2013 1650
Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт