Шестирічний син їсть яблуко і задумливо запитує батька:
- Тато, а чому, коли яблуко відкусити, воно робиться коричневим?
- Справа в тому, - відповідає батько, - що в яблуці є різні хімічні речовини. У тому числі - залізо. Так ось, коли залізо вступає з киснем, що є в повітрі, в хімічну реакцію, то виходить окислення. У результаті утворюється речовина, яке забарвлює яблуко в коричневий колір.
Деякий час панує тиша. Потім дитина несміливо питає:
- Тату, а з ким ти зараз розмовляв?
Шановні вчені, пропагуючи свої знання, враховуйте специфіку аудиторії! Зі святом вас!
Цікаві статті
-
Кількість інформації, яку доводиться обробляти господареві методичного кабінету, настільки велике, що для нормальної продуктивності йому неможливо обійтися без досягнень цифрової ... 890
-
У роботі будь-якого освітнього закладу одну з провідних ролей відіграє ... 961
-
Інженер-еколог спеціалізується на дослідженні і вивченні навколишнього середовища, аналізі отриманих даних, пропозицією заходів щодо зменшення шкоди ... 1510
Всі статті