Feedback

Курячі нагетси: коли з’явились та з чим подаються? Як запікати в духовці

16.11.2023 105

Однак багато гурманів вважають, із великою долею справедливості, що традиційний спосіб готування курки, а саме смаження у клярі з великою кількістю олії, не є надто корисним. Але існують варіанти приготування більш корисних та навіть дієтичних курячих нагетсів. Нагетси Легко АТБ, наприклад, можна запікати в духовці.


Хто та коли придумав нагетси?


Чи чули ви колись, що форма та колір курячого нагетса нагадують зливок золота? Виявляється, винахідник цієї страви сам асоціював її з благородним металом. Мало хто знає, що рецепт курячих нагетсів — це відносно молодий винахід американського вченого Роберта Бейкера. Вперше рецепт був опублікований у 1950 році, але популярність набув лише за 30 років. Саме Бейкер, який працював у галузі рослинництва та тваринництва, став першим, хто приготував нагетси із курячого фаршу. У своїй експериментальній кухні він додав до фаршу харчову добавку, яка зробила його більш густим та клейким. Для обсмажування винахідливе використання спеціальної паніровки, що залишалася хрусткою та не обсипалася після заморожування, було тим, що зробило ці курячі шматочки такими унікальними.


Справжня слава прийшла до цієї смачної страви, коли вона потрапила до меню відомих мереж ресторанів швидкого харчування.


Сьогодні смачні курячі нагетси можна купити в багатьох ресторанах, пабах, їдальнях. Їх з легкістю можна приготувати і самому. Для цього або доведеться купити куряче філе, олію і потрібні спеції, а також борошно, або ж просто готові заморожені нагетси, наприклад, від ТМ “Легко”.


З чим подавати?


Не варто забувати, що нагетси, це, перш за все, курятина. А м’ясо цієї пситі ідеально поєднується з сотнями різноманітних страв. Нагетси ідеально пасують фактично до будь-якого гарніру: картопля варена, п’юре, рис, спагеті, гречка тощо.


Відмінним стане поєднання нагетсів з овочевим салатом, або ж просто овочевою нарізкою, наприклад, з помідора, огірка, болгарського перцю, редиски.


Нагетси чудово смакують з грінками, або ж і як самостійне блюдо. Щоправда, в цьому разі потрібно їх поєднувати з соусом.


Нагетси з курки в духовці


Провідні кухарі з найвідоміших ресторанів все частіше пропонують альтернативу смаженню м'ясних продуктів в олії, воліючи запікати їх у духовці або використовувати ростер. З погляду здорового харчування, це дуже обґрунтований підхід. Курячі нагетси, приготовані в духовці, не тільки зберігають хрумкий смак і аромат, але й містять набагато менше жиру, а отже, і зайвих калорій.


Спробуйте порадувати своїх близьких домашніми дієтичними курячими нагетсами. Їхнє приготування займе лише небагато часу, і їх корисні властивості не залишать сумнівів. Вийміть заморожені нагетси з пакету на покладіть на тарілку. Дайте їм відійти від холоду хоча б впродовж 40-70 хвилин. Після цього покладіть нагетси на деко та поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Період готування 15-20 хвилин.


Якісні заморожені нагетси завжди можна купити в супермаркеті АТБ. Завітайте на сайт www.atbmarket.com та оформіть замовлення онлайн, щоб точно забронювати потрібну кількість товару.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День працівників харчової промисловості 2024, в якому знаходиться 53 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт