Feedback

День психолога 2022: історія виникнення свята та його традиції в Україні

26.01.2022 658

23 квітня відзначають всеукраїнський день психолога. Ще кілька десятиліть тому про таку професію ніхто і гадки не мав, а сьогодні такі фахівці дуже затребувані не лише в Україні, але й в усьому світі, адже, допомагають людям подолати власні страхи.


Всеукраїнський день психолога: історія виникнення



Через кілька днів своє професійне свято будуть відзначати послідовники Фрейда та Карнегі – українські психологи. В нашій країні дане свято вважається досить молодим, а сама професія виникла близько ста років тому. Проте, у порівнянні із закордонним колегами нашим психологам “пощастило”, адже, іноземні фахівці не можуть похвалитися офіційним днем в календарі. Сьогодні професія психолога дуже поширена, адже, кваліфіковані фахівці працюють в різних сферах (азартні ігри – ігрові автомати від 1 гривні, освіта, медицина, реклама, наука), допомагаючи людям долати стрес, нервові розлади та депресії.


Психологія – це наука, яка вивчає поведінку та психічні процеси людини. Вона сформувалась наприкінці ХІХ століття і з тих пір постійно розвивається. Засновником психології як науки вважається німецький дослідник Вільгельм Вундт, який у 1879 році відкрив у Лейпцигу першу у світі психічну лабораторію. Тут філософ досліджував феномен людської свідомості. З тих пір вчені різних країн почали досліджувати не лише людську свідомість, але й інші процеси.


Сьогодні послугами психологів користується кожен третій українець. Фахівці допомагають клієнтам:


  • пережити кризові ситуації;
  • розібратися в особистих проблемах;
  • подолати депресію;
  • відкрити нові можливості та ресурси нашого організму.

При виникненні кризових ситуацій допомагають кризові психологи, при особистій біді – медичні психологи, а також сотні сімейних, дитячих, корпоративних, військових, шкільних та особистих фахівців допомагають клієнтам пережити непрості періоди у житті.


Традиції святкування дня психолога в Україні


В нашій країні день психолога відзначають з особливою шаною. З нагоди професійного свята організатори влаштовують святкові концерти та інші спеціальні заходи для заохочення працівників. На таких заходах зазвичай підбивають підсумки роботи фахівців, відзначають кращих з них та нагороджують переможців заохочувальними призами, преміями та грошовими винагородами.


Напередодні свята прийнято проводити семінари та курси з підвищення кваліфікації. На таких заходах фахівці не лише вдосконалюють свої знання, але й діляться особистим досвідом та професійними навичками, обговорюють новітні розробки, тенденції розвитку психології в країні, тощо.


Пропонуємо Вам переглянути розділ Всеукраїнський день психолога 2024, в якому знаходиться 25 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт