Feedback

При виборі букету не дивитися на ніжку квітів

15.09.2021 349

Найчастіше ми вибираємо і оцінюємо квіти по бутону, в той час як ніжка може розповісти про стан квітки дуже багато. Тому її варто уважно оглянути перш, ніж продавець зріже пару сантиметрів.

Вибирайте рослини з міцним прямим стеблами - за такими до бутона швидше потрапляють поживні речовини. Перевірити міцність просто: візьміться за низ ніжки і тримайте її вертикально. Свіжі здорові квіти не повині гнутися і нахилятися. Звертайте увагу на колір ніжки: на ній не повинно бути темних або жовтих плям, подряпин, вм'ятин, точок і тим більше комах. Акуратно проведіть по нижній частині ніжки нігтем: якщо відокремилася слизька частина, значить, квітка далеко не свіжа.

Звертайте увагу на кількість листків: вони повинні бути свіжі, соковиті, без білого нальоту і ознак сухості або млявості. Якщо вони підгнилі і тьмяні, значить, квітка давно стоїть у воді. Якщо листя на ніжці практично немає, це теж поганий знак. Швидше за все, їх видалили, щоб вони не загнивали і не «сопливих». Продавець може сказати, що для такого сорту видалення листя обов'язково, проте це не більше ніж виверт. Якщо листя мляві, це може бути ознакою пошкодженого стебла - таку квітку довго не простоїть.

Уважно подивіться на зріз, перш ніж його встигнуть оновити. Якщо він жовтий або коричневий і виглядає сухим, значить, квітка зрізали давно і довгий час тримали без води. Занадто пухкий, набряклий зріз говорить про те, що квіти довго стояли у воді, отже, до їх свіжості теж є питання. Правильний зріз повинен бути соковитим, рівним, без нальоту, слизу і зміни природного кольору.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🌹Привітання з днем народження🌹, в якому знаходиться 342 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в травні

Інформери на Ваш сайт