Feedback

Книги в подарунок для програміста

03.09.2021 117

Програмісти дуже люблять читати. Навіть не знаючи спеціалізовану літературу, можна підібрати те, що точно сподобається іменинникові святкування:
С. Макконнелл "Досконалий код". Книга корисна фанату програмування, допоможе навчитися програмувати на новому рівні, тобто є ймовірність того, що програміст підніметься по кар'єрних сходах. Ще 10 років тому видання могло бути кращим практичним посібником, зараз, оновлене, воно може вважатися настільною енциклопедією комп'ютерного генія, так що читати - обов'язково.
Е. Таненбаум "Комп'ютерні мережі". Автор докладно розглядає пристрій комп'ютерних мереж. Після прочитання посібники стане зрозуміло, що відбувається після того, як в рядок пошуку введений запит. Таненбаум дуже точно розкриває принципи і пристрій роботи мереж, доповнює їх яскравими прикладами, так що інформація стає доступною всім бажаючим розібратися в тонкощах роботи в Інтернеті.
Ерік і Елізабет Фрімен "Паттерни проектування". Книга, присмачена великою кількістю прикладів, стане відмінним помічником в розробці складних систем. Кожен день в світі винаходиться величезна кількість програм і вирішуються ідентичні завдання. Навіщо винаходити велосипед, якщо можна використовувати раніше отриману інформацію? Ці шаблони-патерни сильно спростять рішення нових завдань. Як і всі книги видавництва O'Reilly матеріал в цьому виданні подано оригінально, просто і призначений для широкого кола.
Е. Таненбаум "Сучасні операційні системи". Як і з комп'ютерними мережами, тут програмісту видається можливість дізнатися глибше операційні системи: з чого вони складаються, як працюють. Матеріал постійно оновлюється, і людині не важко розібратися в роботі операційних систем, помилки і інші нюанси.
С. Скиен «Алгоритми. Керівництво по розробці». Ця книга-довідник стане в нагоді розробникам від новачків до професіоналів. За книгою можна розібратися з алгоритмами - від найпростіших до найскладніших. Унікальність книги в тому, що автор спрямовує читача так, що той починає розробляти програми сам, а не просто передруковує готові матеріали. Якщо здається, що подарувати програмісту книгу буде нерозумно, наприклад, тому що він використовує інтернет-джерела або вже точно прочитав всі книги, можна подумати про інший сюрприз.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з днем народження, в якому знаходиться 353 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в травні

Інформери на Ваш сайт