Feedback

Punkies у Лондоні (Велика Британія) та святкування Хеловіна

30.10.2019 345

Лондонці, як і інші жителі Великої Британії, не виготовляють ліхтар Джека з гарбуза, адже вони, як багато століть тому, віддають перевагу створенню святкових прикрас із ріпи. Такі пики називаються «punkies». З ними діти ходять від хати до хати і просять солодощі.

Раніше по всій країні в цю ніч палили багаття, кидаючи в них каштани, камінці та овочі, щоб відлякувати злих духів. А ще ворожили: кидали камінчик у багаття і перевіряли, чи видно його наступного ранку. Якщо ні, отже, той, хто його кинув, не проживе довше року.

У британській столиці напередодні Дня всіх святих проводяться екскурсії по цвинтарях і інших місцях міста, про які ходять страшні легенди. Можна прогулятися неподалік від вулиць, на яких колись здійснював свої злочини Джек-Різник.

Відвідати місцеві замки й підземелля. Сходити в «Лондонську темницю» (The London Dungeon) неподалік від Тулі-стріт – музей жахів середньовіччя, де проходять інтерактивні вистави, засновані на реальних подіях, що мали місце у Великій Британії за останню тисячу років.

31 жовтня місто наповнюють десятки тисяч учасників карнавалу, вбраних у костюми відьом, привидів та вампірів. Нічні клуби проводять вечірки на честь свята.





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в травні

Інформери на Ваш сайт

Найпопулярніше за сьогодні