Feedback

Привітання працівникам кінематографії

Дорогі друзі!


Щиро вітаю працівників кінематографії та всіх шанувальників кіномистецтва з Днем українського кіно.

Наше кіно – невід'ємна частина європейської мистецької традиції. Епічні мотиви Олександра Довженка, візуальна поезія Сергія Параджанова, щирість та правда Леоніда Бикова та Івана Миколайчука не перестають хвилювати нас глибиною, неповторною індивідуальністю. Для багатьох наших співвітчизників з них починалася любов до рідної землі, відчуття належності до свого народу.

Незалежність та демократія відкрили шлях до творчої свободи. Щоб втілити її в сучасні мистецькі твори, Україні потрібна конкурентоспроможна кінематографічна галузь.

Перед нами складна, але цілком реальна мета – знайти власну модель кіноіндустрії, здатну повернути вітчизняне кіно на екрани. Для цього ми маємо все необхідне: молоде покоління талановитих митців, потужні студії, навчальні заклади. Щороку розширюється мережа кінотеатрів, обладнаних за сучасними технологіями. Все це має запрацювати на повну силу. Це велике завдання і для держави, і для кінематографічної громадськості.

Бажаю кіномитцям великого творчого натхнення, оптимізму, сміливих задумів, неординарних художніх рішень. Разом ми маємо зробити все, щоб Україна стала потужною кінематографічною державою.



Професійні

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт

Ми в соціальних мережах