Feedback

Мозаїчник

30.06.2016 838

Мозаїчник-облицовщики працюють в будівельно-ремонтних майстернях, дизайнерських або архітектурних бюро. Можуть працювати за наймом або як самостійні фахівці. Мозаїка по суті - це різновид плитки. Однак з її допомогою можна домогтися особливої ​​вишуканості та акуратності.
Складається мозаїка з дрібних елементів, найчастіше з металу, скла або кераміки. Щоб укласти ці дрібні деталі в велику композицію, потрібно більше ретельності і акуратності, ніж при укладанні звичайної плитки. Мозаїчник працює по заздалегідь промальованій схемі (матриці). Матриця виготовляється на фабриці.
Мозаїчник вирівнює поверхню, усуває дефекти, завдає особливу розмітку і після цього приступає до укладання мозаїчного малюнка за допомогою спеціального клею. Коли мозаїка готова, майстер затирає шви підготовленим складом.
Професія мозаїчника має на увазі наявність художнього смаку, точного сприйняття кольору, доброго окоміру, акуратності і точної координації рухів.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День художника в Україні 2024, в якому знаходиться 43 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: opis





Цікаві статті

  • Вітражист

    Вітражист

    Вітражист - фахівець з декоративного оформлення конструкцій зі скла ... 970

  • Декоратор

    Декоратор

    Декоратор - фахівець в галузі художнього оформлення інтер'єрів з використанням живопису, графічних засобів, тканин, техніки, ... 1201

  • Мистецтвознавець

    Мистецтвознавець

    Мистецтвознавець - науковий фахівець, який вивчає історію і зміст різних художніх творів, частіше - творів образотворчого ... 910

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт