Feedback

Системний адміністратор

10.06.2016 695

Системний адміністратор підтримує роботу центрального сервера і відповідає за безпеку збереження даних. Як правило, початківці системні адміністратори працюють в декількох невеликих компаніях з 10-20 комп'ютерами. При цьому можуть виконувати свої обов'язки в офісі або віддалено. Просунуті фахівці працюють у великих компаніях з великою кількістю комп'ютерів і серверів. Виконувати більшість обов'язків у даному випадку можна, перебуваючи постійно в офісі. Професія системного адміністратора має на увазі виконання великої кількості операцій, що забезпечують стале функціонування комп'ютерної техніки та внутрішніх систем.
Велику частину часу на роботі системний адміністратор витрачає на налаштування операційних систем та комп'ютерних програм, тестування, навчання співробітників компанії їх застосування, усунення неполадок в разі виникнення. Системний адміністратор здійснює закупівлю комп'ютерів, комплектуючих і периферійних пристроїв. Об'єднує комп'ютери в мережі, прокладає кабелі, організовує роботу баз даних, налаштовує Інтернет. Економічна та інформаційна безпека компанії також знаходиться в руках системного адміністратора. Запобігання втрати даних, захист від вірусів, хакерів і спаму - все це має забезпечити системний адміністратор. Системний адміністратор повинен постійно підвищувати свій рівень і стежити за поточними комп'ютерними тенденціями. Знання та навички в даному випадку пропорційні заробітній платі і статусу фахівця.
Системному адміністратору важливо вміти працювати в режимі багатозадачності, прагнути до самовдосконалення, бути уважним до деталей, володіти гнучким мисленням і аналітичним складом розуму. Не менш важливо вміти говорити «на одній мові» зі звичайними користувачами.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День програміста 2024, в якому знаходиться 24 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: opis





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт