Feedback

Буровик

08.06.2016 2199

Управляє процесом буріння, контролює кріплення порід на стінках свердловини і створення високоміцних стінок з цементного розчину, виробляє розтин покладів корисних копалин. Буровики потрібні в геологорозвідувальних експедиціях, в гірничодобувній промисловості, нафтогазовидобувної промисловості, в незалежних геологічних організаціях. Буровик - одночасно і рідкісна і затребувана спеціальність. Багато хто вважає, що професія вічна, оскільки буріння - це єдиний спосіб отримати достовірну інформацію про геологічну будову земної кори. Буріння може здійснюватися на суші або на морі. Буровик - ключова фігура в процесі. Він контролює процес буріння, бере участь в будівництві і експлуатації свердловин, відповідає за справність обладнання, керує штатом. Основними обов'язками буровиків є: керівництво проходження свердловин, керівництво монтажу і демонтажу бурового обладнання, складання та розбирання обладнанняпроведення вибухових робіт, топографічна зйомка, ведення кошторисів, обліку, технічної звітності.
У роботі буровика не обійтися без таких якостей, як: вміння швидко орієнтуватися на незнайомій місцевості, відповідальність, наполегливість, вольова стійкість, вміння керувати і працювати в команді.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День геолога 2024, в якому знаходиться 98 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: opis





Цікаві статті

  • Географ

    Географ

    Географ - фахівець, який вивчає фізичні і економічні ... 1964

  • Геолог-нафтовик

    Геолог-нафтовик

    Геолог-нафтовик - спеціалізація в геології з пошуку місцезнаходження в надрах землі головних сучасних джерел енергії - нафти або ... 1268

  • Буровик

    Буровик

    Буровик - це фахівець з буріння ... 2197

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт