Feedback

День сміху або День дурнів

12.01.2016 1059

Досі немає єдиної версії походження Дня, суперечки на цю тему тривають. Батьківщиною свята називають Стародавній Рим, де в середині лютого відзначали свято Дурних, в стародавній Індії, де 31 березня відзначали свято жартів; в Ірландії, яка, на думку деяких дослідників, була єдиною країною стародавнього світу, де жартували на честь Нового року.
Є версія, згідно якої після реформування Карлом IX у Франції календаря свято Нового року перенесли з 1 квітня на 1 січня. Багато людей продовжували святкувати Новий рік 1 квітня. Людей, які підносили в цей день одне одному подарунки, називали квітневими дурнями (April's Fools). Також було прийнято розігрувати всіх. Звідси і пішов День сміху.
В Англії, наприклад, прийнято розігрувати тільки до опівдня. Вважається, що якщо пожартувати над кимось у другій половині дня, втратиш удачу. А в Німеччині 1 квітня вважається нещасливим днем. Німці вірять, що той, хто народився у цей день, буде невезучим. У селах 1 квітня не працюють, не починають нових справ, не випускають худобу зі стійл. Дорослі та діти обманюють одне одного, посилаючи виконувати нездійсненні доручення.
Португальці День сміху відзначають в неділю і понеділок перед Великим постом. У цей день вони кидають один в одного борошном. Індійське свято жартів Holi Festival відзначається 31 березня. У цей день прийнято жартувати один над одним, мазати фарбами, кидатися спеціями, стрибати через вогнище і святкувати прихід весни.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 1 квітня день сміху 2023, в якому знаходиться 25 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: нове радіо





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт