Feedback

Що подарувати онукам?

20.09.2013 3136

Між іншим, любов дітей до подарунків - це ні в якому разі не меркантильність і не жадібність. Для дітей будь-який подарунок - це, перш за все, доказ того, що їх люблять. Тому не потрібно заважати дідусям і бабусям балувати внуків (звичайно, в розумних межах) - подарунки підвищують самооцінку дитини, він відчуває себе значущим і потрібним. Однак у міру того, як внуки дорослішають, вибирати подарунки стає все складніше. Що ж подарувати онукам? Пропонуємо вам кілька порад, які, можливо, допоможуть вам визначитися з вибором.
Почніть з мами і тата
Для початку краще всього порадитися з батьками. Вони підкажуть, який подарунок варто купувати і що купувати не треба - з приводу якихось іграшок у них можуть бути цілком обгрунтовані побоювання. До того ж, батьки і ви могли «покласти око» на одну і ту ж іграшку. Ще один аргумент: батьки краще знають смаки і потреби своїх дітей. Якщо батьки перебувають у скрутному фінансовому становищі, можливо, ви змогли б допомогти, подарувавши внукам щось з одягу чи інші необхідні речі.

Подарунки повинні подобатися дітям
Дуже важливо вибирати такі подарунки, які не тільки задовольняють інтереси ваших онуків, а й відповідають їхньому віку і здібностям. Наприклад, ваш онук може відмовитися грати в подаровану настільну гру, тому що вона занадто складна або ж занадто проста для нього.

Діти дуже уважно і трепетно ​​ставляться до своїх подарунків, тому вони обов'язково повинні подобатися ім. Не керуйтеся тривіальним: хлопчикові - м'яч, дівчинці - ляльку. Всі діти дуже різні, їх інтереси і бажання можуть сильно відрізнятися від ваших уявлень.

Якщо ви купуєте подарунок, який повинен надихнути ваших онуків на якусь діяльність, розвинути їхні спортивні здібності або підтримати хобі - розкажіть їм про це, порадьтеся з ними. Вони завжди оцінять вашу увагу і те, що ви знайшли час, щоб підібрати для них відповідний подарунок.

Грошові подарунки
Буває й так, що дітям вже нічого дарувати - у них є все, що тільки можливо. Якщо ваші онуки в їх числі, то можете просто подарувати їм гроші або вибрати який-небудь інший спосіб накопичення для них, наприклад, купіть їм подарункові монети з дорогоцінних металів.

Це теж хороша допомога, коли ваші онуки виростуть, їм буде приємно згадати, що бабуся і дідусь теж внесли свою лепту в їхній добробут.

Почніть нову традицію
Ви можете покласти початок нової сімейної традиції, яка дозволить висловити повагу до інтересів та особистості кожної дитини.

Припустимо, ви вирішите, що традиційним подарунком на кожен день народження вашого внука будуть книги. У міру дорослішання вашого онука, ви будете дарувати йому певні книги, відповідні її віку та індивідуальності. Це буде ваш внесок у його інтелектуальний розвиток. Внук же, знаючи про таку традиції, з нетерпінням і цікавістю чекатиме наступного подарунка.

Можна також завести традицію дарувати онукам ваші спогади про них: записуйте цікаві історії та ваші враження про онуків в спеціальний блокнот або зошит, прикрасьте їх фотографіями та малюнками ваших онуків - все залежить від вашої фантазії. З часом ці мемуари перетворяться для ваших онуків на щось особливе і, швидше за все, стануть сімейною реліквією.

Якщо ви володієте будь-яким мистецтвом, то ймовірно вам захочеться дарувати онукам щось, зроблене своїми руками - вишивку, живопис і так далі.

Дітям також завжди дуже цікаво, якими були їхні батьки в дитинстві. Можете подарувати їм що-небудь, пов'язане з цим - ваші спогади про їхніх батьків, альбом з фотографіями і навіть стару іграшку, яка належала вашим дітям.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання із днем народження онуків, в якому знаходиться 79 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: Подаруночок





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт