Feedback

Що подарувати похреснику?

24.04.2014 4164

За старих часів подарунки дітям від старших робилися нечасто. Особливо значущим і цінним вважався подарунок хрещенику на день народження або, скоріше, на іменини від хресної матері або батька. Вибираючи, що піднести, дорослі дуже ретельно ставилися до символізму. Таким чином, подарунки носили більше релігійний і обрядовий характер. У наші ж дні можна привітати іменинника як звичайним, так і символічним способом.
Подарунок хрещенику з релігійним ухилом

Якщо сім'я, для якої вам випала честь стати названим батьком, вірує міцно і шанує традиції минулого, як не можна більш доречним буде священний подарунок. Мається на увазі, з усіх можливих відповідей на питання що подарувати хрещенику, приділяйте увагу тематичним подарункам :

Натільний хрестик - швидше за все, він вже є у дитини. Але іноді допустимо дарувати другорядний, наприклад, з дерева, привезений зі святих місць як сувенір. Ще гірше, коли хрещеник втрачає свій натільний хрестик - в такому випадку саме від вас слід очікувати нового у вигляді подарунка.

Ланцюжок для хрестика або ланцюжок з ладанкою - знову-таки, залежить від того, якого роду вона вже є у іменинника.

Білосніжна рушник або постільну білизну, в інших випадках ритуальна білосніжна сорочка. Коли хрестять в купелі, використовують т.зв. Крижми - тканина з білого полотна. Так що подібний подарунок символізує повернення до чистоти і оновлення здоров'я.

Мірна ( іменна ) ікона. Згідно з традиціями, вона повинна бути зображена в зростання хрещеного немовляти і являти собою образ однойменного святого. Цей подарунок актуальний якраз в день хрестин.

Можна також дитині в свідомому віці подарувати книгу - наприклад, дитячу Біблію в картинках або молитовник в красивому палітурці, який він збереже і коли виросте. Хорошим подарунком стане опис Житія святих з ім'ям вашого хрещеника.

Інші подарунки хрещенику

Чи варто нагадувати про те, що сучасні діти не стільки далекі від релігії, скільки від надавалося в старовину символізму подарункам. Їм хочеться отримати на свято щось цікаве, дитяче, веселе. Не будемо ж позбавляти їх цієї можливості, особливо перебуваючи в ролі хрещеного.

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатній бюджет, можна подарувати хрещенику що-небудь зі спортивного інвентарю. Захопливим футболом - бутси або м'яч, тим, у кого досі немає велосипеда - зрозуміло, його. А тим, хто мріє отримати в подарунок урок верхової їзди, сам Бог велів влаштувати свято.

Можна розглянути як адекватний подарунок який-небудь новий девайс або гаджет. Комп'ютер - річ серйозна, краще нехай його дарують батьки. З вас досить навушників або клавіатури. На худий кінець, якщо не знаєте, що піднести, подаруйте дитині гроші і дозвольте йому самому прийняти важливе рішення у своєму житті.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 👼Привітання з Днем Ангела, в якому знаходиться 103 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • Який подарунок подарувати на день ангела?

    Який подарунок подарувати на день ангела?

    Для дівчини, жінки можна придбати: гарний модний шарф, рукавички, набори ароматизованих свічок, набір рушників. Для хлопця, чоловіка можна купити: аксесуари для автомобіля, диск з піснями, в яких згадується його ім'я, термос. Також можна купити ангелочка з гіпсу, глини, скла ... 6834

  • Пам'ять святого благовірного Олега Брянського

    Пам'ять святого благовірного Олега Брянського

    Святий благовірний князь Олег Брянський, внук священномученика благовірного князя Михайла Чернігівського, відрізнявся глибоким благочестям і прагненням до ангельського ... 1137

  • Ювелірна шпилька в подарунок

    Ювелірна шпилька в подарунок

    Вибираємо ювелірні прикраси в ... 1656

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт