Feedback

Історія Дня Святого Валентина

13.02.2014 839

День святого Валентина хоч і не є офіційним святом, але зате гаряче відзначається багатьма в нашій країні. У цей день прийнято дарувати любовні листівки та подарунки коханій людині.

День святого Валентина відзначається в Європі ще з 18 століття. У США його святкують ось вже більше двохсот років. У Росії ж він знайшов популярність лише в 1990 -х роках. Існує безліч версій, чому ж це свято є днем всіх закоханих.

Наприклад, в Англії вважають, що 14 лютого природа робить зворотний відлік до кінця весни, у птахів починаються шлюбні ігри. У англійців на цей рахунок існує навіть одна приказка: «У день святого Валентина всі птахи в повітрі з'єднуються парами».

Основною версією вважається версія про великомученика Валентині. У римській імперії жив святий великомученик Валентин, який був священнослужителем і вченим, медиком. У той час імператор Клавдій Другий забороняв проводити обряди одруження серед своїх легіонерів і солдатів. Однак Валентин таємно все ж вінчав цих людей. Дізнавшись про це імператор, наказав стратити священнослужителя. Чекаючи своєї страти Валентин написав лист дочки тюремника з підписом «Ваш Валентин».

Після цього донька тюремника, яка була сліпа , одужала. Однак Валентина стратили, незважаючи на чудесне зцілення. Страта Валентина сталася 14 лютого. З тих пір люди щороку згадували Валентина 14 лютого і влаштовували свято всіх закоханих.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День Святого Валентина, в якому знаходиться 93 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт