Feedback

Як святкувати іменини

16.09.2013 6137

Іменини або день ангела - свято особливе. Часто його плутають з днем народження та відзначають як звичайне світське святкування. Це не зовсім правильно. Адже іменини - це особливе православне свято, духовне свято, день пам'яті святого, на честь якого вас назвали, - вашого небесного покровителя. І відзначати його треба по православним канонам.
Як визначити день власних іменин. Все просто, якщо ви названі на честь святого, день пам'яті якого зустрічається в церковному календарі лише раз, він і буде вашим днем ангела. Якщо ж таких святих декілька, то слід вибрати той день, який ближче інших до вашого дня народження вперед за календарем.
Як уже згадувалося, іменини - не світське свято.
На нього не прийнято запрошувати багато гостей. Звати слід тільки найближчих і рідних. Іменинникові в цей день обов'язково необхідно відвідати церкву, сповідатися і причаститися, поставити свічку своєму святому, подякувати йому за духовну допомогу і підтримку. Саме свято варто відзначайти в теплій домашній обстановці. Продумуючи меню та розваги, спробуйте звернутися до давніх традицій. Наприклад, стіл можна сервірувати за допомогою полотняних скатертини і серветок, свічок, стилізованих під старовину. А самим традиційним частуванням на іменини завжди був коровай. Було б добре спекти його самому. Коровай повинен бути більшим. Тісто для нього замішують здобне прісне. Начинкою для іменинного короваю можуть стати м'ясо, ягоди, гриби, а найкраще - риба. До речі, коровай в старовину було прийнято не різати, а ламати над головою іменинника. Вважалося, що чим більше крихт і начинки впаде йому на голову - тим вдаліше буде наступний рік.
Що ж стосується подарунків на день ангела, то дарувати слід символічні презенти - амулети, ікони, призначені охороняти їх власника. Зате сам іменинник повинен обдарувати гостей більш цінними подарунками. І тут вже все залежить від вашої фантазії, але пам'ятайте - найцінніші і дорогі подарунки повинні отримати хресні мати і батько.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Днем Ангела, в якому знаходиться 103 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: ехов





Цікаві статті

  • Який подарунок подарувати на день ангела?

    Який подарунок подарувати на день ангела?

    Для дівчини, жінки можна придбати: гарний модний шарф, рукавички, набори ароматизованих свічок, набір рушників. Для хлопця, чоловіка можна купити: аксесуари для автомобіля, диск з піснями, в яких згадується його ім'я, термос. Також можна купити ангелочка з гіпсу, глини, скла ... 6788

  • Пам'ять святого благовірного Олега Брянського

    Пам'ять святого благовірного Олега Брянського

    Святий благовірний князь Олег Брянський, внук священномученика благовірного князя Михайла Чернігівського, відрізнявся глибоким благочестям і прагненням до ангельського ... 1130

  • Ювелірна шпилька в подарунок

    Ювелірна шпилька в подарунок

    Вибираємо ювелірні прикраси в ... 1631

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт