Feedback

Що ми не знаємо про День Святого Валентина

11.02.2014 734

День святого Валентина оповитий безліччю різних легенд. У всіх цих легендах є одна спільна сюжетна лінія, яка оповідає про те, що святий Валентин був священиком, який благословляв закоханих. А от самі легенди дуже різні.

Згідно з однією, Валентин таємно вінчав молодих людей, яким з різних причин батьки або суспільство забороняли бути разом. За іншою легендою, Валентин постраждав через те, що повінчав дочку правителя з простим пастухом, а третя свідчить, що він сам загинув через любов до прекрасної дівчини.

А ось і більш правдоподібна з усіх історій. Святий Валентин жив ​​і ніс свою службу в храмі за часів правління римського імператора Клавдія II. Імператор забороняв своїм легіонерам одружуватися, він вважав, що таким чином зберігає військовий дух своїх бійців. На думку Клавдія думки про сім'ю відволікають істинного воїна від військової доблесті і від турботи про благо імперії. А молодий священик Валентин, не боячись імператорського гніву, таємно вінчав закоханих легіонерів з їх нареченими. Крім того, він брав активну участь у примиренні посварених закоханих, допомагав писати листи про любов і передавав ці листи адресатам, дарував квіти щойно обвінчався парам. Все таємне рано чи пізно стає явним, от і до імператора дійшли розповіді про справи Валентина. Він був узятий під варту і незабаром страчений.

І останні дні Валентина, які він провів у в'язниці, теж пов'язані з любов'ю. У нього була закохана дочка тюремника, яка була сліпою. Валентин її вилікував. А напередодні страти він надіслав їй дуже ніжний і зворушливий лист, який підписав просто: «Твій Валентин». Вважається, що звідси і пішла традиція надсилати коханим листівки - валентинки.

Пізніше Валентина канонізували в святі і призначили його покровителем усіх закоханих, а днем пам'яті його стало 14 лютого.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День Святого Валентина, в якому знаходиться 93 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт