Feedback

День народження “високосних” дітей — людей, які народилися 29 лютого

05.11.2019 642

Думки коли святкувати день народження "високосних" дітей розділилися приблизно порівну між 28 лютого і 1 березня. Прихильники 28 лютого обґрунтовують це тим, що народилися вони саме в лютому, а не в березні. Прихильники 1 березня говорять, що вони народилися в день після 28 лютого — а в звичайний рік це якраз перше березня. Але, звичайно, багато людей не особливо задумуються над цією проблемою і святкують, коли зручніше — або ж відразу два дні підряд.
Само собою, 29 лютого “високосні діти” відмічають особливо. Вони святкують його з особливим розмахом, іноді збираються для цього великими групами. Наприклад, американське містечко Ентоні на кордоні Техасу і Нью-Мексико вважається “світовою столицею високосного року”. Раз на чотири роки там проводять святковий фестиваль і парад. І взагалі багато людей, котрі народилися 29 лютого, відчувають якусь особливу ідентичність і часто намагаються триматися разом.
Дуже популярний жарт, який приписує “високосним дітям” лише чверть їхнього реального віку. Вони самі люблять так говорити про себе, особливо коли стають старшими.
Не зовсім зрозуміло, з якого дня вони можуть легально купувати алкоголь чи водити машину (18-ліття, як і 21-ліття не випадають на високосний рік). У США це 1 березня, але єдиної загальносвітової практики не існує. Дуже часто “високосні діти” отримують документи з неіснуючою датою закінчення терміну — наприклад, у водійських правах авторки статті Quartz було записано, що вона буде молодшою 21 року до 29 лютого 2009 року.
Є й інші, більш побутові проблеми — наприклад, веб-форми на сайтах, де іноді просто відсутня дата 29 лютого. Або різноманітні акції до дня народження, які “високосні діти” можуть пропустити— та ж безплатна кава в Starbucks, наприклад. (Хоча, з іншого боку, раз в чотири роки, 29 лютого, вони отримують дуже багато плюшок від різних компаній).
І все-таки “високосні діти” рідко жаліються на свій статус. Навпаки, вони пишаються своєю особливістю в цьому сенсі і ні за що не проміняли би свій день народження на будь-який інший.

Пропонуємо Вам переглянути розділ З Новим 2024 роком, в якому знаходиться 389 поздоровлень на всі випадки життя.






Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт