Feedback

Як підібрати діловий подарунок партнеру

03.02.2014 980

Підібрати подарунок для ділового партнера , колеги або клієнта насправді значно складніше, ніж здається на перший погляд. Партнерів потрібно відразу розділити по рангах: начальник, колега, співробітник нижчого рангу. Навіть двірникам і нічним сторожам необхідно зробити невеликі подарунки до свята, адже вони теж є повноправними співробітниками вашої організації.

Але найскладнішим питанням залишається вибір подарунка для вашого керівника. Потрібно підібрати такий подарунок, який буде відповідати займаній вами посаді, але в той же час такий, який не виставлятиме вас підлабузником .

В якості подарунка для керівника чудово підійдуть ділові аксесуари. Це може бути гарний стильний щоденник, дорога ручка, портфель або органайзер. Якщо у вашого керівника є власний автомобіль, йому можна піднести в подарунок щось з автомобільних аксесуарів. Відмінним подарунком стане і аксесуар для комп'ютера.

Коли робите подарунки партнерам по бізнесу, то обов'язково долучіть до них щось з ваших фірмових знаків: ручку, блокнот, кухоль або календар.

Колегам по роботі теж можна подарувати цікаві комп'ютерні гаджети або канцелярське приладдя. Колега любить гризти печиво прямо на робочому місці? Тоді подаруйте йому міні-пилосос для клавіатури, адже напевно в неї потрапляють крихти від печива .

Хорошим подарунком стануть також тримач для ручок, красиві настільні годинники, килимок для мишки або сама мишка.

Зараз стають популярними так звані шпигунські ручки. З вигляду це звичайна авторучка, але вона забезпечена диктофоном і мініатюрною відеокамерою. Відмінний аксесуар для походу в податкову інспекцію чи в житлові контори. Ручка, до речі, стане відмінним подарунком для співробітників будь-якого рівня .

Якщо підійти до вибору ділового подарунка творчо і з душею, то підібрати його буде не настільки складно. А якщо ще й знати, які речі хочуть отримати, то ваше завдання значно полегшиться. Тільки пам'ятайте одне правило: діловий подарунок повинен бути нейтральним.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання для керівника, в якому знаходиться 87 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

  • Як вибрати подарунок керівникові

    Як вибрати подарунок керівникові

    Робити подарунок керівнику від колективу прийнято як мінімум раз на рік - на День Народження. Але ж є ще й Новий Рік, і день Захисника Вітчизни. А в деяких фірмах прийнято робити подарунки керівнику у день народження фірми. І кожен раз виникає питання - що ж подарувати? А ... 3359

  • Що подарувати начальникові

    Що подарувати начальникові

    Багато колективів стикаються з непростим питанням - що подарувати начальникові? Що дарувати людині, у якої все є? Для початку подарунок повинен бути непростим, елегантним, оригінальним, ексклюзивним. Також вибір подарунка буде залежати від статі ... 3745

  • Ручка в якості подарунка: поради

    Ручка в якості подарунка: поради

    Ручка у ... 1844

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт