Feedback

Як святкують Хеловін в Единбурзі?

21.07.2020 540

Единбург, старовинне шотландське місто, популярне тим, що місцеві жителі вірять у привидів і неприкаяні душі, які блукають вулицями з настанням ночі.

У ніч на перше листопада тут проводяться екскурсії для сміливців. Можна відправитися в найулюбленіші місця привидів, а також побувати в славнозвісному Единбурзькому замку. Единбургці розповідають, що в ньому живе безліч привидів. Найвідоміші з них – привид дівчини Пайпер і барабанщик без голови. Кажуть, він вперше з'явився п'ять століть тому і попереджає своїм барабанним дробом мешканців замку щоразу перед тим, як фортеці загрожує небезпека.

Одного разу його чули напередодні наступу на замок Кромвеля.

А в готелі Dalhousie Castle, згідно з легендою, досі живе привид дами, яка блукає нічними коридорами в надії, що хтось із гостей зможе вислухати її історію нещасливого кохання.

У Шотландії Хеловін святкують з шістнадцятого століття. Тоді в цей день було прийнято ворожити на майбутнє. А в 18 столітті існувала традиція шукати майбутнього чоловіка або дружину. Наприкінці дев'ятнадцятого століття шотландці полюбляли вбиратися в костюми духів лісу і ходити по домівках, щоб отримати гроші або їжу.





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт