Feedback

Історія пасхального яйця

21.01.2014 643

До Великодня яйця фарбує майже кожна родина, проте мало хто знає від куди до нас прийшла ця традиція. На даний момент дійшло до нас усього три легенди, що пояснюють походження цього красивого звичаю. Відповідно до першого повір'ям своїми кіньми фарбовані яйця йдуть в далекий 121 рік нашої ери , в той час народився Марк Аврелій.

Як стверджують історики в день в який з'явився на світ новонароджений одна з курей знесла яйце позначене червоними плямами , це знак місцеві жителі сприйняли як символ того , що народився майбутній імператор великий імперії. Починаючи з 224 року, римляни не зв'язку з цим з'явився звичай фарбувати курячі яйця і передавати їх один одному як дарунок. Через деякий час цю традицію перейняли й християни, вони вклали в неї свій сенс, червоний колір символізував кров Христа.

Як говоритися в іншому повір'я , через кілька днів після смерті Ісуса сім іудеїв зібралися за накритим столом. На святковому обіді подали курку і зварені круто яйця. Під час трапези один з гостей згадав про Ісуса і про те як Він обіцяв воскреснути. Але господар будинку його перебив і сказав, «скоріше ця запечена курка оживе, а яйця стануть червоними ніж Він воскресне». І в цей момент курка дійсно ожила, а яйця забарвилися .

І остання легенда. У ній говориться, що першою фарбувати яйця почала сама мати Ісуса. Марія робила це для того, щоб розважити свого первістка.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 🐰 🌸⛪Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт