Feedback

Великодній подарунок

21.01.2014 652

Звичай дарувати на Великдень фарбовані яйця з'явився дуже давно. В давнину обмінювалися яйцями абсолютно всі, починаючи від звичайних селянин і закінчуючи царем. Бували навіть такі випадки, коли яйце з селянської сім'ї потрапляло в царські палати .

З часом народні умільці стали робити спеціальні великодні яйця, які могли зберігатися скільки завгодно. Так в селах яйця майстрували з дерева, в міських кондитерських з шоколаду. Були спеціалізовані компанії, які займалися виробництвом яєць? Вони робили з кришталю, скла , порцеляни й дорогоцінних каменів. У вісімнадцятому столітті був дуже поширений звичай дарувати оригінальне намисто з діамантовими яєчками .

Особливої ​​уваги заслуговують великодні яйця фірми Фаберже. Всього було зроблено в цій майстерні п'ятдесят яєць, дванадцять із них для сім'ї Олександра III і Миколи II. Починаючи з тисяча дев'ятсот сімнадцятого року, виробництво великодніх яєць було припинено, це було пов'язано з відмінною свята. Проте в день Пасхи яйця і раніше даруються найближчим друзям, правда тепер їх не купують в магазинах , а роблять самостійно, або фарбують звичайні .

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт