Feedback

Як святкувати Великдень

21.01.2014 645

Усі свята, які ми зараз святкуємо прийшли до нас з далекого минулого, тому велика ймовірність, що відзначалися ці дні кілька тисяч років зовсім по -іншому. Свій початок пасха бере з часів юдеїв, саме від туди вона до нас і прийшла. Того дня Іудеї святкували свій вихід з Єгипту, тобто звільнення від вікового рабства. У кожного народу свої традиції святкування Великодня, але поговоримо про тих традиціях, які склалися в слов'янській культурі.

Найголовніший обряд - це Великодній піст, він триває цілих сім тижнів . Протягом всього цього часу забороняється їсти, м'ясо, жир, молоко та іншу їжу, тваринного походження. За добу до самого свята православні взагалі нічого не їдять. Дуже давно з'явилася традиція освячувати великодні страви - ​​це фарбовані яйця і паски. Зазвичай це робиться в суботу, в цей день, вірніше в ніч проходить святкове служіння в храмах.

Великодній стіл дуже сильно змінився. Раніше було не прийнято подавати гарячі страви, проте зараз на святковому застіллі нерідко з'являються запечене мясо , котлети і так далі.

Існує дуже багато Великодніх розваг, в основному це ігри з яйцями. Проводяться вони після служби в церкві й ситного обіду.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт