Feedback

Коли доречно дарувати кружку?

07.08.2019 1583

Відомо, що вже в Стародавній Греції було прийнято, приходячи в гості, вручати господарям посудину з солодкими подарунками. Ймовірно, так красиво приходили не всі, але подібний жест означав побажання достатку і благополуччя. Цей звичай, до речі, до цих пір зберігся в Італії, але там «бонус» солодощі замінився на крупу.
Що цікаво, в оригіналі в більшості європейських культур не було прийнято дарувати один кухоль - це занадто індивідуально, цим дарувальник як би показує, що обдарований на все життя залишиться самотнім.
Втім, і у нас, і за кордоном про це більшість людей просто не знають, тому кружка - куди більш популярний презент, ніж набір келихів.
 
Якщо ви старанно підбирали чашку і красиво її упакували, в більшості випадків вона буде доречною. Одним із винятків є свято, винуватець якого явно не оцінить таку скромність - там треба вже дарувати сервіз або чайну пару. Подружжю зазвичай вручають відразу дві кружки в комплекті, якщо тільки свято не є днем ​​народження одного з них - тоді подарунок повинен бути індивідуальним. Якщо ви самі входите до складу цієї пари, подаруйте другій половинці одну кружку з комплекту, а другу залиште собі - це зруйнує будь-які забобони.
Якщо ж ви знаєте толк в забобонах і боїтеся, що вручена чашка означає вашу самотність, є спосіб зруйнувати чари. Справа в тому, що самотність можуть подарувати, але не продати, тому в якості «винагороди» за подарунок поверніть дарувальнику хоча б дрібну монетку - це має вирішити проблему.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з днем народження, в якому знаходиться 124 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт