Feedback

Коли святкуєм Пасху

20.01.2014 811

Як відомо, Великдень не має постійного дня святкування. Зазвичай ця дата припадає на період з початку квітня до середини травня. Точний час святкування Пасхи вираховується по місячній фазі. В давнину у Пасхи було кілька назв, кожне з яких означало свій період свята.

Починалося все з хресного Великодня - ця частина свята припадає на той період, який зараз величається страсною п'ятницею. Цього дня віруючі дотримувались найсуворішого пісту, бажано було взагалі відмовитися від їжі, але якщо людина цього не міг зробити, то йому дозволялося, тільки хліб і пити прісну воду. Весь день треба було присвятити молитвам і читанню Біблії. Рекомендувалося читати ті ділянки , які розповідали про розп'яття Христа.

Через два дні наступала Недільна Пасха - це і є саме свято. Всю попередню ніч християни проводили в храмах, освячували пасхальну випічку, фарбовані яйця. З настанням ранку закінчувався пост, всі сідали за столом. Почати трапезу треба було з молитви, а потім з куштування освяченого яйця і паски. Всі наступні дні тижня, вважається святковими, у всіх храмах йдуть богослужіння, люди запрошують один одного в гості. Завершується святкування Пасхи, тільки святом Вознесіння Господнього .

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт