Feedback

Як наші предки відзначали Вознесіння Господнього

20.01.2014 559

Вознесіння Господнє - це логічне завершення пасхального періоду. Як і сама Пасха це свято не має постійної дати, відомо, що святкується лише через сорок днів після Святої Семидисятниці, тобто в четвер 6 -го тижня після Пасхи.

Число сорок в Біблії ми зустрічаємо не раз, так на сороковий день життя дитини , його приносили в храм , таких прикладів безліч .

Вознесіння Господньє відзначався як день пам'яті всіх померлих. Особливо в цей день шанували покійних батьків і предків. Для того, щоб висловити свою повагу і пам'ять, люди пекли смачні пишні пироги. На кожному такому виробі викладалися поперечні смужки, їх повинно було бути саме сім, оскільки вважалося що є сім небес. Такі пирогами мали навіть свою назву , в одних селах їх величали як драбинками , в інших як лестовка , або Лествиця .

У день свята пироги ставилися на службу до церкви, потім половина борошняних вироби лунала жебраком. Вважалося, що після дня Вознесіння Господнього починається літню спеку, а селянина чекає дуже багато роботи, до того ж у цей час завершувалися великодні святкування, що саме по собі передбачало початок літніх польових робіт.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.






Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт